Helyi hírek 2021. május 7. 12:00

Ellentételezi a kormány Félegyháza kiesett iparűzési adóbevételét

Ellentételezi a kormány Félegyháza kiesett iparűzési adóbevételét
Közösségi oldalán jelentette be Csányi József polgármester, hogy Kiskunfélegyháza 530 millió forintos kormányzati kompenzációban részesül a kiesett iparűzési adóbevételek ellentételezésére.

„Jó hír, megérte a kitartásunk - 530 millió forinttal gyarapodik Félegyháza kasszája

Kedves Félegyháziak! Megszületett a döntés, amiért olyan sokat dolgoztunk az elmúlt hónapokban. A kieső és a félegyházi vállalkozásoknál hagyott iparűzési adóbevételeinket teljes mértékben, 530 millió forinttal kompenzálja a kormány.

Az elmúlt másfél évben az ország valamennyi településéhez hasonlóan Félegyháza is megvívta a saját harcát a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségekkel. Mi egy saját utat választottunk. Egy saját utat, amelyben a munkahelyek megőrzése mindent felülírt. A város hátrébb lépett egyet saját munkavállalói és vállalkozói javára.

Mert hittünk abban, hogy bár az önkormányzatnak ez lesz a nehezebb út, de később csak akkor lehetünk sikeresek, ha azokra építünk, akikre Félegyháza épül. Az itt élő szorgos emberekre, családokra.

Most lezárul a város életének egyik legnehezebb korszaka. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki részt vállalt az elmúlt másfél év válságkezelésében. Köszönöm Lezsák Sándor országgyűlési képviselőnknek, hogy a tőle megszokott higgadtsággal és kitartással intézte városunk ügyeit a legnehezebb helyzetekben is. Köszönöm minden kollégámnak, képviselőnknek a rengeteg munkát, vitát, ötletet és legfőképp azt, hogy mellettem állt, amikor nehéz döntéseket kellett hozni.

Ahogy most a tavasszal lassan, de biztosan visszatér az élet Félegyházára, úgy fogjuk mi is újraindítani a várost és a fejlesztéseket a tőlünk már megszokott módon.

Ehhez kérem az Önök további támogatását és bizalmát” – írta a polgármester.


Fotó: Dósay Dávid
 

Kövessen minket a Facebookon is!