Helyi hírek 2021. május 9. 08:00

Infrastrukturális fejlesztések a József és a Platán iskolákban

Képgaléria
Infrastrukturális fejlesztések a József és a Platán iskolákban
Nagyszabású fejlesztések valósultak meg a tanév folyamán a József Attila Általános Iskolában és Platán Utcai Tagintézményében. Korábban tervezett álmok váltak valóra, amelyeket az intézményvezető jelzései alapján a fenntartó, a Kecskeméti Tankerületi Központ – ígéretéhez híven és a szükségleteket szem előtt tartva – meg is valósított a 2020/2021-es tanévben.

A József Attila iskola kistornaterme teljeskörű felújításon esett át: a vizes falak új, lélegző vakolatot és lábazatot kaptak, részlegesen kicserélték az elöregedett vízvezetékeket, a villamos hálózatot is fejlesztették, és szép álmennyezet borítja a termet. Mindez 8 millió forintba került. Az új nyílászárókat a József Attila Iskola Diákjaiért Alapítvány segítségével finanszírozták, amelynek bevételét a szülői közösségnek és az iskola dolgozóinak is köszönhetik, hiszen több évi együttműködéssel erre gyűjtöttek. Fekete Zsolt vállalkozó, mint édesapa, ehhez a több mint 2 millió forintos munkálathoz egyéni támogatást is nyújtott.

A Platán iskolában az ablakok folyamatos cseréje valósult meg a tankerület segítségével. 18 millió forint értékben új, korszerű nyílászárókat építettek be az épületbe, amelyek további előnyökkel járnak az „Energiahatékony iskola” címet viselő intézményben. A park felőli oldalajtókat és az összes tanterem ablakait is kicserélték. Az Ablakcenter-Bau Kft. tulajdonosa és munkatársai rugalmas időbeosztásban végezték a munkálatokat, hogy a lehető legkevésbé zavarják a tanítási napokat. Az iskola dolgozói, élen a két karbantartóval, sok saját készítésű, ökoszemlélettel újrahasznosított tárggyal és ötlettel színesítik a gyermekek környezetét.

Az iskolák tantestületei is sokat tettek azért, hogy a digitális oktatás alatt szépítsék az udvarokat, a tanulók játszóhelyeit. Színes ugróiskolákat festettek fel, díszítették a szabadtéri elemeket. Tudjuk, hogy a tanulók nagy része napi 8-9 órát tölt el az intézményben, amely tényleg a „második otthonuk” a gyermekeknek. Nem mindegy, hogy milyen környezetben élnek, fejlődnek, játszanak.

Köszönet a Kecskeméti Tankerületi Központ vezetőinek, a beszerzési és üzemeltetési osztálynak, hogy figyelemmel kísérték a halaszthatatlan szükségleteket, és amint lehetőség volt rá, partnerek voltak a fejlesztésekben.

Wolnerné Vidéki Szilvia
intézményvezető

 

Kövessen minket a Facebookon is!