Helyi hírek 2021. május 12. 17:30

Karanténos Zenegér a Batthyányban

Képgaléria
Karanténos Zenegér a Batthyányban
Online koncertet hallgattak saját osztálytermükben a Batthyány iskola 1.a osztályos tanulói május 10-én a Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében, a kiskunfélegyházi Aranyalma Népmeseponttal együttműködve.

A Népmesepont a magyar folklórkincs legszebb alkotásait szakértő tanítókkal, tanárokkal, mesemondókkal, hagyományőrzőkkel mutatja be a legfiatalabbak számára. A tradicionális élőszavas mesélés mellett, a legújabb technikai eszközök is segítik a gyermekek fantáziavilágának gyarapítását.

Huzella Péter a karanténidőszak alatt elkészült, még meg nem jelent új lemezének kincseit osztotta meg a Batthyány Lajos Általános Iskola kicsinyeivel. A koncertet Komlóczy Zoltán moderálta. A Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, előadó húsz évig zenélt a Kaláka zenekarban is, majd szólópályára lépett. Manapság leginkább gyerekeknek szóló műsoraival járja az országot, világot. Sajátos hangulatú gyerekdalaival minden csöppségnek belopja a szívébe magát és a dalait. Nincs olyan gyerek, akinek ne mozdulna meg a keze-lába Huzella Péter ritmusai hallatán. Gyakran szerepel a televízió képernyőjén és a rádióban, a Magyar Televízióban hosszú éveken át készítette a Zenegér című heti műsorát.

Az Aranyalma Népmesepont a Batthyány iskolával évek óta együttműködve, közösen, az évtizedes tradíciókat követve a legfiatalabb generációk számára ismerteti meg a szellemi és tárgyi népi kultúrát.

Forrás: mese.tv, nepmesepont.hu

Fotó: Jernei Anikó, Bense Zoltán
 

Kövessen minket a Facebookon is!