Egészségügy 2021. május 15. 08:00

Visszaállítják a fekvőbeteg-ellátást a megyei kórházban 

Visszaállítják a fekvőbeteg-ellátást a megyei kórházban 
A járványügyi helyzet kedvező alakulása miatt fokozatosan újraindul az egynapos sebészeti ellátás, a tervezett műtétek, beavatkozások és a fekvőbeteg-ellátás a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban, Kecskeméten. Mindezek természetesen a megfelelő koronavírus elleni készenlét és védekezés mellett, hiszen a járványügyi készültséget továbbra is fenn kell tartani.

Az intézményben a fekvőbeteg osztályokon továbbra is érvényes a látogatási tilalom. Súlyos, életveszélyes állapotú beteget látogatni kizárólag rendkívüli látogatási engedéllyel és csak a hivatalos látogatási időben lehet. 

Az épületbe való belépéskor a bejáratoknál továbbra is előszűrés történik, lázméréssel és kérdőíves dokumentációval.


Az intézmény területén kizárólag védőmaszkban lehet tartózkodni. A vizsgálatokra lehetőség szerint egyedül kell érkezni, a váróban pedig a 1,5 méteres távolságot egymás egészségének védelme érdekében be kell tartani. 

Betegutakkal kapcsolatos tájékoztatás

Az előszűrést követően a sürgősségi ellátás – amennyiben koronavírus gyanú merül fel – az erre a célra elkülönített, A épület földszintjén található COVID SBO-n, illetve COVID Traumán történik. 
A koronavírus-gyanús gyermekek vizsgálata az A. épület 2. emeletén, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályon történik.

A COVID-ellátás továbbra is az „A” épület erre kijelölt, izolált részlegein zajlik.

Az intermedier részleg (koronavírus teszt negatív, de kórházi kezelést igénylő betegek) az „A” épületben található.

Május 17-étől fokozatosan indulnak el az elektív beavatkozások, amelynek rendjéről az adott osztályon adnak felvilágosítást. 

Szűrésekkel kapcsolatos tájékoztatás

Minden betegfelvételkor, helyben, az elektív (tervezett) műtét vagy beavatkozás napján általános előszűrés történik.

A koronavírus átvitel szempontjából magas kockázattal járó elektív műtétek és beavatkozások elvégzéséhez védettségi igazolvány, annak hiányában egy negatív PCR teszt szükséges. A vizsgálatra a szakorvos ad beutalót és időpontot. A tesztet a műtét/beavatkozás előtt maximum 48 órával el kell végezni.

A műtétre csak a műtét napján végzett negatív antigén gyorsteszt elvégzését követően kerül sor.

Fekvőbeteg osztályok visszaköltözésével kapcsolatos tájékoztatás

Május 14-től a megfelelő zárófertőtlenítést követően, megkezdődött a fekvőbeteg osztályaink eredeti helyre történő visszaköltözése. A Szülészet-Nőgyógyászati Osztály (szülőszobák és nőgyógyászati műtők is), az újszülött részleg (Rooming-in szobák), koraszülött részleg, illetve a gyermekgyógyászati osztály az eredeti helyén, az „A” épületben találhatóak meg. A szülészet-nőgyógyászati ambulanciák, CTG, terhesgondozás továbbra is a Rendelőintézet földszintjén működnek.

Gyermekambulanciák, gyermekvérvétel az A. épület földszintjén várja a betegeket.

A Fül-Orr-Gégészeti Osztály ambulanciája és audiológiai vizsgálat az A. épület földszintjén található.

Május 16-ától az Általános Sebészeti Osztály a Hotel épület 3. emeletén ismét mindkét oldalon működik.

Május 17-étől az Urológiai Osztály ismét a Hotel épület 2. emeletén érhető el.

Május 18-ától az Arc-állcsont-szájsebészeti és Fül-orr-gégészeti Osztály a Hotel épület 9. emeletére költözik.

Május 18-ától a Neurológiai és Stroke Osztály eredeti helyén, a Hotel épület 9. emeletén található.

Május 25-étől a szemészeti egynapos beavatkozások a Balaton utcai telephelyen lesznek elérhetőek az egynapos sebészeti ellátás keretében. 

Júniusában a költözések következő ütemében, várhatóan eredeti helyükre költözik vissza az Invazív Kardiológiai Osztály (A. épület 2. emelet) az I. sz. Belgyógyászati-Kardiológiai Osztály (A. épület 1. emelet) és az Ortopédiai Osztály (Hotel épület 2. emelet).

 

Kövessen minket a Facebookon is!