Helyi hírek 2021. június 1. 12:00

Bővült az Iskolagaléria a Dózsában

Képgaléria
Bővült az Iskolagaléria a Dózsában
A Dózsa György Általános Iskola galériája másfél évtizede tölti be azt a küldetését, amelyre hivatott: teret adni a művészeti nevelés értékközvetítő szerepének, biztosítani a személyiség továbbfejlődéséhez nélkülözhetetlen esztétikummal való rendszeres találkozást, segíteni a műalkotások értő befogadására, átélésére való nevelést.

Ezúttal Pintér Anna tanárnő kezdeményezésére az intézmény 30 évének gyermekmunkáiból nyílt egy állandó kiállítás az első emeleten. A felnőtt alkotók művei mellett így társaik munkáiban is gyönyörködhetnek a dózsás diákok. A színvonalas alkotások vidámmá, hangulatossá varázsolták az első emeleti folyosót.

Az intézmény azt vallja, hogy nagyon fontos az esztétikummal való mindennapi találkozás. Az iskolagaléria teret ad a művészetre nevelés mellett a művészettel nevelésnek is. Nem csak kulturális tartalmakat közvetít, hanem a személyiségfejlesztésre is hatással van. Bíznak abban, hogy azokat a gyerekeket, akik általános iskolájuk nyolc évét ilyen környezetben töltik el, az iskolagaléria inspirálni tudja arra, hogy felnőttként ők is vegyék körül magukat olyan műalkotásokkal, amelyek megállítanak, megszólítanak, vagy csak egyszerűen harmonikusan beleilleszkednek környezetük hangulatába.
 

Kövessen minket a Facebookon is!