Helyi hírek 2021. június 4. 08:00

Programokban gazdag nyár vár a félegyháziakra

Programokban gazdag nyár vár a félegyháziakra
Napról napra enyhülnek a vírushelyzet miatt bevezetett óvintézkedések: nem kötelező már közterületen a maszkviselés, és – bizonyos szabályok betartása mellett – szabadtéri rendezvények is tarthatók. Csányi József polgármester közösségi oldalán jelentette be nemrégiben, hogy Kiskunfélegyháza számos közösségi és családi programnak ad otthont a nyár folyamán. Az alábbiakban ezekről a régen várt alkalmakról árulunk el további részleteket.

Borítókép: Görög Anita

– Félegyháza gyönyörű közterületei készen állnak arra, hogy ismét közös élmények, kulturális események, baráti találkozások helyszínei legyenek, hogy megteljenek gyermekzsivajjal, örömmel, zeneszóval, nevetéssel… Hogy a parkokat és tereket ismét családok, szerelmespárok, a találkozást oly sokáig nélkülöző fiatalok, önfeledten tereferélő nyugdíjasok, a szökőkút vizében tocsogó csöppségek népesítsék be. Ez a célja a tervezett nyári programoknak.

Júniustól augusztusig minden pénteki nyárestén szabadtéri koncert lesz a nagy szökőkútnál. Június 26-án, szombaton a Múzeumok Éjszakájának kulturális programkínálatából válogathatunk a Kiskun Múzeumban, míg június 27-én – a városi gyermeknap pótlásaként – Helló Nyár néven rendezünk nyárköszöntő családi fesztivált. Ebből az alkalomból június 24. és 27. között a Vasvári Vidámpark is üzemel a könyvtár mögötti parkolóban. Az elmaradt majális helyett rendhagyó Parkerdei piknikkel készülünk július 3-án, szombaton, amelyre a főzni szándékozó családok, civil szervezetek, cégek jelentkezését is várjuk. (Ezt június 18-áig lehet megtenni a
[email protected] email címen). Július 16-17-én a Rocktár elé költözik Sörfesztháza, augusztus 13-14-én pedig immár hetedik alkalommal érkeznek Félegyházára az oldalkocsis motorosok, hogy a városi Parkerdőben megejtsék szokásos nemzetközi találkozójukat. A Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás augusztus 14-21. között lesz megtekinthető a Petőfi-téren.

A hagyományoknak megfelelően augusztus 19-étől 22-éig tartjuk a Félegyházi Napokat. A sportcsarnok parkolójában szervezzük meg az eseményt színvonalas színpadi koncertekkel, miközben a sportcsarnok a KISKUN EXPO-nak ad otthont. Ezen a hagyományteremtő rendezvényen a város és a térség intézményei, civil szervezetei, vállalkozásai kapnak teret a bemutatkozásra. Augusztus 28-án a városképes parkolóban, a Kőfaragók-terén lobbannak lángra a tüzek a halászléfőző verseny résztvevőinek bográcsai alatt, majd néhány nappal később, szeptember 10-11-én már a Libafesztivál finomságainak és ínyenc programjainak örülhetünk.

Ezúton is élménydús, tartalmas, örömökben gazdag nyarat kívánok magam és a programokat szervező munkatársaim nevében a félegyháziaknak és a városunkba érkező vendégeknek! – foglalta össze a gazdag nyári programot Csányi József.

 

Kövessen minket a Facebookon is!