Helyi hírek 2021. június 2. 18:30 Forrás: hirado.hu

Magyar iszlamista terrorista akart a fővárosban robbantani

Magyar iszlamista terrorista akart a fővárosban robbantani
Megakadályozta a Terrorelhárítási Központ, hogy robbantásokat hajtson végre Magyarországon az a 21 éves magyar férfi, aki magát iszlamistának vallja. A TEK felszámoló egységei kedden ütöttek rajta a terroristán, lefoglalták a robbanószerkezeteket is.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a tegnap végrehajtott akció eredményeként gyanúsítottként hallgatott ki, majd vett őrizetbe egy 21 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén – olvasható az ügyészség honlapján.

A Terrorelhárítási Központ jelzése alapján indult ügyben, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség az akciót a Terrorelhárítási Központ (TEK) közreműködésével hajtotta végre.

A büntetőeljárás elrendelését követően a Fővárosi Nyomozó Ügyészség felkérésére a TEK műveleti egységei június 1-jén Kecskeméten fogták el a beazonosított 21 éves magyar állampolgárt. A magát iszlamistának valló férfit a Fővárosi Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a lakosság megfélemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja miatt.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a gyanúsított letartóztatására tett indítványt. A férfitól lefoglalt robbanószerkezet mellett vélhetően kép- és hangfelvételek is lehetnek a hatóság birtokában, amit az iszlamista szélsőséges nézeteket valló, robbantássorozatra készülő férfi tevékenységét dokumentálják bizonyító erejűen – 
olvasható a Magyar Nemzet cikkében.
 

Kövessen minket a Facebookon is!