Helyi hírek 2021. június 7. 12:00

Évzáró és tisztújító közgyűlést tartott a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület

Képgaléria
Évzáró és tisztújító közgyűlést tartott a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület
A Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület 1972-ben alakult és immár a 49. klubévet zárták. A záró közgyűlések minden év januárjában esedékesek, de idén a világjárvány miatt csak júniusban tartották meg. Az összejövetelen értékelték az elmúlt évi munkát, és tisztújítást tartottak. A város nevében Balla László alpolgármester köszönte meg az egyesület aktív közéleti munkáját.

Hideg István elnök értékelőjében elmondta: – Nagy öröm számunkra, hogy a 2020-as év betervezett rendezvényeit, programjait sikerült többé-kevésbé eredményesen megvalósítani (Farsang, Nőnap, Kerti parti, és végül egynapos kirándulás a szarvasi arborétumba). A városi rendezvényeken rendhagyó módon, de képviselni tudtuk magunkat. Gazdasági szempontból a 2019-es majd a 2020-as év kedvező volt számunkra. Sikerült 2019-ben egy EU-s pályázatot megnyernünk, ami 2020 áprilisában zárult le. Az eredmény egy 1.027.750 forintos eszközbeszerzési pályázat, amellyel a működéshez szükséges technikai eszközöket sikerült felújítani.

A Bajtársi Egyesület Országos Szövetsége (BEOSZ) részéről is kaptunk pályázati támogatást 200 ezer forintot kirándulásra és működésre. Annak ellenére, hogy a lehetőségek erősen korlátozottak voltak sikerült a közösséget életben tartani. Mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az első leendő alkalommal meghirdetett közgyűlés határozatképességet produkált. Már vártuk a lehetőséget, hogy ismét együtt lehessünk.

A közgyűlésen köszöntötték Bódi Jánosnét, aki ezen a napon töltötte be 90. életévét.

A közgyűlés a beszámolót egyhangúlag elfogadta, majd következett a tisztújítás. Ennek végeredményeként elnöknek további négy évre elnöknek Hideg István ny. őrnagyot, titkárnak Paragi Lajos ny. századost, gazdasági vezetőnek Tóth Lászlóné ny. zászlóst választották meg. Vezetőségi tagok lettek: Kiss Lászlóné ny. főhadnagy, Sárdi Tibor ny. rendőr alezredes, Papp Józsefné, Bódi Jánosné.
A felügyelő bizottság tagjává választották Hadarits Imrénét, Orbán Istvánt és Csík Istvánt.

A rendezvény vacsorával és baráti beszélgetéssel zárult.
 

Kövessen minket a Facebookon is!