Helyi hírek 2021. június 8. 16:00

Június Jézus Szíve hónapja

Képgaléria
Június Jézus Szíve hónapja
Megindító élményben volt része június 4-én, pénteken az Újtemplom esti miséjén a jelenlévőknek: rózsaszirmok hullottak alá a kupolából. A szép kezdeményezés hátteréről Fazekas-Endre Tamás kántort kérdeztük.

– Sokan ismerjük ezt a szép régi énekünket: Jézus Szíve szeretlek én! Ennek a harmadik versszaka úgy szól, hogy: "Rózsákat hintek, oltárod elé, hogy szálljon illata az ég felé!" E gondolattól vezérelve szó szerint vettük az éneket. A kiskunfélegyházi Szent István Énekkar tagjai, azok gyermekei ünnepi örömmel szórták az újtemplom legnagyobb kupolájából a rózsaszirmokat. Szem nem maradt szárazon.

A ma embere magát élteti, sokszor halljuk: valósítsd meg önmagad! Mindig az ego körül forog a világ. Ez önbecsapás és nem visz előre, nem adja meg az ember számára az örömöt. Ezzel ellentétben a mi belső forrásunk és fejlődésünk, lelki békénk, egymásra, Jézusra, és az ő Szent Szívének szeretetére irányul. Csak akkor tud az életünk teljessé lenni, ha ünnepelünk. Júniusban minden pénteken este fél hatkor litániával köszöntjük, majd hat órakor misével zárjuk Jézus Szentséges Szívének tiszteletét – mondta el a kántor.

Fotó: Fántroly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!