Helyi hírek 2021. június 10. 14:00

Élő ételekről a könyvtárban

Képgaléria
Élő ételekről a könyvtárban
Élő ételek az egészségért címmel Lénárt Gitta nyersétel és táplálkozási szakértő tartott előadást a napokban a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Előadása során bemutatta könyveit is, amelyek a nyersétel-receptek széles tárházát kínálják mindazok számára, akik szeretnének változtatni étkezési szokásaikon, vagy csak szívesen kipróbálnának valami újat.

Természetesen minden résztvevőben felmerült az a kérdés is, hogy mit jelent a nyersétel-szakértő fogalom. Erre így válaszolt: – Egyszer életemnek olyan szakaszába értem, amikor elkezdtem nem jól érezni magam a testemben. Éreztem, hogy valami nincs rendben. Nem éreztem azt az erőt, kitartást, lelkesedést, ami fiatalabb koromban megvolt. Kutattam-kerestem a kiutat és ekkor találtam rá az élő és nyers ételeken alapuló étkezési kultúrára. Ha áttérünk ezeknek az ételeknek a fogyasztására, akkor visszatérhet az a fiatalos lendület, életerő, lelkesedés, amit az ember 30-40 éves korára elveszít. Kipróbáltam és robbanásszerű hatásban volt részem. Ezért tanácsolom mindenkinek azt, hogy egyen minél több nyers zöldséget, gyümölcsöt.

Az például helytelen, hogy én imádom a tatár bifszteket (ami nyers húsból készül), és disznóvágáskor az elkészült kolbász alapanyagból is előszeretettel falatozok? Semmi sem bűn. Mindenki maga állítja fel a határait. A lényeg, hogy tudjuk, hogy mi miről szól, és milyen hatással van a szervezetünkre.

s. r.
 
Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!