Közélet 2014. október 13. 14:15

"Nem egyformán szurkoltunk az ellenfeleinknek"

"Reménykedtünk abban, hogy az LMP a kompenzációs listáról egy képviselői helyet meg tud szerezni. Igaz, komoly hátránnyal indultunk, vagy az MSZP-DK listáját, vagy pedig a Jobbikét meg kellett volna előzni ehhez. Majdnem reménytelen vállalkozás volt. Mégis belevágtunk annak érdekében, hogy a „Megújuló Félegyháza” programmal egy zöld-közösségi alternatívát fel tudjunk mutatni" – nyilatkozta Kiss Kálmán az LMP polgármesterjelöltje a választások végeredményét értékelve.

- Az elkövetkező öt évben az LMP nem lesz képviselve a helyi képviselő-testületben. A választások során a kormánypártok helyi mérkőzéséről volt szó. Gyakorlatilag az volt a kérdés, hogy a Fidesz, vagy a Nemzeti Fórum szerez-e többséget a testületben – folytatta az értékelést Kiss Kálmán.

Ezzel kapcsolatban azért el kell mondani, hogy nem egyformán szurkoltunk az ellenfeleinknek. A város életében pozitívan értékeljük a polgármesterváltást. Éppen ezért a magam- és az LMP nevében is gratulálok Csányi Józsefnek, és eredményes munkát kívánunk a Nemzeti Fórum csapatának a város érdekében. Én azt szeretném, ha a választópolgárok, akik ránk szavaztak, kitartanának mellettünk, ha ezt a választói közösséget a következő évek komoly munkájával növelni tudnánk. Kicsit vigasztal bennünket a megyei eredmény. Az, hogy az LMP megtartotta Bács-Kiskun megyei mandátumát. Így megyei szinten hallatni tudjuk hangunkat – tette hozzá Kiss Kálmán.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!