Helyi hírek 2021. június 11. 12:00

Kétéves turisztikai technikus képzés esti tagozaton a Közgében

Kétéves turisztikai technikus képzés esti tagozaton a Közgében
Medárd napja nem hozott esőt, de legalább végre itt a jó idő. Lekerül lassan a maszk is, városunk gyönyörű terei megtelnek élettel, mosolygósabbak, bizakodóbbak vagyunk. Tervezgetjük a jövőt – óvatosan, de már a nyaraláson gondolkodunk.Mi a Közgében ezt is kicsit más szemszögből nézzük. Mire van szüksége Kiskunfélegyházának és a térségünknek? Fejlett ipara és szolgáltatásai mellett a turisztikai vonzereje visszanyerésére.

Arra, hogy megmutathassuk, micsoda értékek rejlenek a Kiskunságban és a Tisza-vidéken, megismertethessük hungarikumainkat, városainknak és tájainknak, az itt élő emberek tárgyi és szellemi kultúrájának varázslatos szépségét. Újraéled a bugaci turizmus, gyönyörű turisztikai központtá fejlődött Lakitelek és Tiszakécske; Félegyháza, Kecskemét és Csongrád pezsgő utcái, izgalmas látnivalói is turistacsalogatók.Szokásos kérdésünk: mit tehet ezért a Közgé? Kiváló fiatal turisztikai szakembereket képez. A turisztikai technikusok egyaránt alkalmasak az idegenvezetői, az utazási irodai, a programszervezői vagy a szállodaüzemeltetési feladatok szakszerű ellátására. Gyakorlatukat duális képzés keretében a környék kiváló szállodáiban szerezhetik meg.

Korszerű élő idegen nyelv, idegenforgalmi és szállodaipari gazdasági ismereteik birtokában képesek egy-egy közepes méretű létesítmény vezetői pozícióinak betöltésére is. Várunk a képzésre minden frissen érettségizett és frissdiplomás, legalább középfokú nyelvvizsgával rendelkező fiatalt, aki kedvet érez magában ennek a gyorsan fejlődő szakterületnek az elsajátítására. A képzést esti munkarendben indítjuk, így lehetőség van az egyetemi tanulmányok vagy a munka melletti tanulásra is.Reméljük, egy-két évtized múltán közülük kerülnek ki hazánk és a környék számos gyógyfürdőjének, wellness központjának, szállodájának vezetői, akikre büszkék lehetünk!

Kedves érdeklődők, kalandra fel! Mindenkit szívesen látunk a beiratkozáson, június 22-én, a Közgében! Új szakképesítésünk mellett szakmajegyzék szerinti képzéseinkre: pénzügyi-számviteli ügyintéző, vállalkozási ügyviteli ügyintéző, logisztikai technikus osztályainkba is szeretettel várjuk az új diákokat, mind nappali, mind esti tagozaton, ahol szintén ösztöndíj, gyakorlati oktatás, innovatív gondolkodás várja a jelentkezőket.

dr. Bánki Horváth Mihály
igazgatóhelyettes

 

Kövessen minket a Facebookon is!