Helyi hírek 2021. június 14. 17:00

A kispolszkik szerelmesei találkoztak Tőserdőn

A kispolszkik szerelmesei találkoztak Tőserdőn
Szombaton rendezték meg az I. Polski Fiat Találkozót a Tőserdőben. A kispolszkik szerelmesei a Holt-Tisza partján mutathatták meg egymásnak és a világnak, hogy a lengyel "matchbox" még mindig él.

Borítókép és további fotók: Csősz Alexandra



55 Kispolszki, 55 boldog tulajdonosa jött el az ország minden részéről, hogy büszkélkedjen ma már veteránnak számító autójával a Holt-Tisza partján. Csillogtak-villogtak a lengyel gyártmányú nosztalgikus hangulatot idéző járműveik. 



– Településünknek nagyon fontos része a Tisza-part és nagyon sokan érdeklődnek a település iránt. Az a célunk, hogy ezt az érdeklődést fenntartsuk és még jobban megerősítsük. Ennek érdekében csatlakozunk minden olyan kezdeményezéshez, amely mind Lakitelek, mind a szervezők számára előnyökkel jár. A mostani autóstalálkozó is egy nagyon kedvelt színfoltja Tőserdőnek – nyilatkozta a
Kecskeméti Médiacentrumnak Madari Róbert, Lakitelek polgármestere.



Számos autóstalálkozó kapott már helyet a Tisza-parti településen, de a Polski Fiatok randevújára most először került sor. – Civil szervezés volt az autóstalálkozó, amelyhez a lakiteleki önkormányzat és a Tőserdő Turisztikai Kft. is csatlakozott. Felvettük a kapcsolatot és innentől kezdve már közösen szerveztük a programot – mesélte Verebélyi Gábor marketingvezető.



Az egész napos programon először bemutatkoztak a kispolszki tulajdonosok, akik elmondták, hogy melyik településről jöttek, mióta van tulajdonukban és mennyi idős az autó. A találkozó csúcspontja a felvonulás volt, ami Tőserdő – Lakitelek – Tőserdő útvonalon haladt végig. A helyiek mellett az ország számos pontjáról így Győrből, Miskolcról, Debrecenből és Tiszakécskéről is érkeztek autótulajdonosok.  



Folytatódnak az autóstalálkozók, nyár végéig minden autó-és motorszerető megtalálhatja majd a számára legkedvesebb márkát. De nem csak az autósoknak kedveznek a szervezők, hiszen lesznek zenei találkozók, gasztro-fesztiválok, kézműves találkozók is Lakitelek-Tőserdőben.

 

Kövessen minket a Facebookon is!