Helyi hírek 2021. június 16. 10:00

Kalandozó platánosok

Képgaléria
Kalandozó platánosok
A Hatvani Tankerületi Központ és a Kisnánai Szent Imre Általános Iskola a 2020-2021. tanévben is közösen hirdette meg nagy hagyományú és szakmailag elismert hazai és Kárpát-medencei szintű tanulmányi Kalandozó történelmi vetélkedőjét 7-8. évfolyamos, 4 fős csapatok részére.

A Platán iskola először indult ezen a komoly megmérettetésen és az előkelő 3. helyen végzett az országos döntőn. A döntős csapat tagjai: Kordás Anna, Ónodi Viktória, Tanács Dóra, Trungel-Nagy Zalán 8. osztályos tanulók. Felkészítő nevelők: Takácsné Medveczki Zsuzsanna, Tarjányi Xénia. A döntőben nem vett részt a másik csapat, de kiválóan teljesítettek. Tagjai: Somogyi Petra, Tarjányi Dániel, Termol Tamara, Tóth Roland.

A verseny háromfordulós volt, amelynek első két fordulója során írásbeli feladatsort kellett teljesíteni. Megoldásuk során tanulóink részletesebben  megismerkedtek „Legendás bajvívók” témában a magyar történelem híres és  hírhedt vitézeivel, kardforgatóival. A Nemzeti Tehetség Program által is támogatott harmadik forduló döntőjére Kisnána felújított középkori várában került sor, ahol középkori ruhában táncoltak, énekeltek, íjászkodtak, elméleti és gyakorlati feladatok során bizonyították vitézségüket és rátermettségüket a diákok.
 

Kövessen minket a Facebookon is!