Helyi hírek 2021. június 21. 12:00

Körforgalmak épülnek a 44-es úton Lakiteleknél

Körforgalmak épülnek a 44-es úton Lakiteleknél
A héten – a 44-es főút felújítása részeként – megkezdődik a körforgalmak kialakítása a szentkirályi úti és a Kapásfalunál lévő kereszteződésekben Lakiteleknél. Az átépítések során a főút forgalmát váltakozó irányban, lámpával szabályozva, egy sávon engedik.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a kivitelező elsőként a 44-es – 4622-es utak találkozásánál, a szentkirályi kereszteződésben kezdi az építkezést. Először egy tehermentesítő szervizutat építenek, ami nem jár forgalomkorlátozással.

A június 29-i héttől lesz korlátozás, forgalomterelés. Ekkortól szünetel a 44-esen Szentkirály irányába az átkelési lehetőség. Lakitelekről Szentkirályra gépkocsival utazni csak a 44-esről kanyarodva lesz lehetséges. A körforgalmat két ütemben (először a 44-es falutól távolabb eső oldalán épül a körforgalom, majd azt követően a falu felőli oldalon folytatódik) valósítja meg a kivitelező.

Az építkezés teljes időtartama alatt az építési területen keresztül lehetséges a gyalogos, kerékpáros közlekedés a 44-es úton keresztül Szentkirály irányába. A munkálatok 6-8 héten át tartanak ebben a körforgalomban, amelynek befejezését követően kezdődik a kapásfalusi körforgalom megépítése, hasonló időtartamban. Annak befejezése után a 44-es tiszakécskei kereszteződése épül ki teljesen.

Az érinett útszakszokon fokozott figyelmet kérnek a közlekedőktől az érintett útszakaszokon – 
írta Lakitelek Facebook-oldalán Madari Róbert, a település polgármestere  
 

Kövessen minket a Facebookon is!