Kitekintő 2021. június 25. 12:00

Július 2-án elindul az Adriára a MÁV éjszakai vonata

Július 2-án elindul az Adriára a MÁV éjszakai vonata
Újra elindul július 2-ától Splitbe a MÁV-START egyik legnépszerűbb éjszakai vonata, az Adria InterCity. A vonat idén először korszerű, légkondicionált fekvő- és hálókocsikkal közlekedik. További újítás, hogy a vonatban a teljes szakaszon étkezőkocsi közlekedik.

Borítókép: A Budapest és Split között közlekedő Adria InterCity
Fotó: MÁV 


A jól bevált útvonalakon július 2-től augusztus végéig heti rendszerességgel a Volánbusz is indít kényelmes, légkondicionált autóbuszokat Splitbe és Porecbe – jelentette be a MÁV. Az Adria InterCity Budapestről Splitbe keddenként, péntekenként és vasárnaponként; míg visszafelé szerdánként, szombatonként és hétfőnként közlekedik, 14 órás menetidejének nagy része éjszakára esik.

A fedélzeti szolgáltatásokat a megújult Utasellátó biztosítja, az idén először a teljes útvonalon közlekedő étkezőkocsival. A vonat Budapestről 18:45-kor indul, a Balaton déli partján haladva éri el az országhatárt, majd Zágrábot elhagyva vág neki a Dinári-hegységnek, ahol a tengerszint felett közel 900 méter magasan fekvő hágók leküzdése után ereszkedik le a tengerpartra, Splitbe 8:46-kor érkezik. Visszafelé, Splitből a vonat 18:28-kor indul, Budapestre másnap 9:35-re érkezik.

Idén a járat öt légkondicionált fekvő- és hálókocsival fog közlekedni, több mint 210 férőhelyet nyújtva írta cikkében a turizmus.com.


Útvonal Budapesttől Splitig
Fotó: MÁV


A hálókocsik utasai számára az induláskor megágyazott, tisztasági csomaggal ellátott fülkék állnak rendelkezésre, valamint az utaskísérő által az ülőhelyen felszolgált színvonalas reggeli is a szolgáltatás része.A vonat idén először a teljes szakaszon továbbít étkezőkocsit, így a háló- és fekvőhelyes kocsik utasai az étkezőkocsiban is elfogyaszthatják reggelijüket. A jegyértékesítés a nemzetközi pénztárakban már június 17-én megkezdődik. A jegyvásárlás folyamata egyszerűsödött, most először a háló- és fekvőhelyes kocsikra szóló jegyek is megválthatók lesznek a következő héttől a megújult ELVIRA felületen.


Fekvőhelyes fülke az Adria expresszen
Fotó: MÁV


Splitbe és Porecbe a Volánbusszal

A Volánbusz július 2-től augusztus végéig heti rendszerességgel indít kényelmes, légkondicionált autóbuszokat Splitbe és Porecbe. A Dalmát expressz budapesti, siófoki és nagykanizsai indulással közlekedik Zadar, Biograd, Vodice, Šibenik, Primošten, Trogir és Split településekre, és a csak online, korlátozott számban megváltható MiniÁr-kedvezményes retúrjeggyel már 17 500 forinttól igénybe vehető. Az Adria expresszel – szintén budapesti, siófoki és nagykanizsai indulással – Rijeka, Optija, Pula, Rovinj és Poreč városok érhetők el, kedvezményesen már 14 900 forinttól. A vonat menetrendjével, szolgáltatásaival kapcsolatos részletes információk a 
www.mavcsoport.hu/adria oldalon érhetőek el.
 

Kövessen minket a Facebookon is!