Helyi hírek 2021. június 28. 08:00

Bemutatkozott a megújult Kiskun Múzeum

Képgaléria
Bemutatkozott a megújult Kiskun Múzeum
Egy év kihagyás után, június 26-án rendezték meg városunkban is a Múzeumok Éjszakája kulturális programot. Ez egy országos kezdeményezés, amely a kultúra szélesebb körben levő népszerűsítése érdekében jött létre. Ilyenkor az intézmények tárt kapukkal, szórakoztató műsorokkal csalogatják be a kíváncsiskodókat a falaik közé.

A fantasztikus hangulatban zajlódott késő délutáni, esti esemény kiváló szórakozást kínált kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum izgalmas meglepetésekkel várta a vendégeket. A gyerekek népi játékokkal játszhattak, a felnőttek pedig egy tizenkét megállóból összerakott ismeretterjesztő utazáson vehettek részt, amelynek végén jutalomban részesült a kiválóan teljesítő látogató. Mészáros Márta, az intézmény igazgatója örömmel mesélt lapunknak a rendezvény részleteiről.

– Nagyon boldogok voltunk, hogy a 2020-as év viszontagságai után újra találkozhattunk a város és a környékbeli települések lakosaival. Kortól függetlenül mindenki talált magának érdekfeszítő elfoglaltságot. A gyerekek kipróbálhatták a fából készült játékokat, a felnőttek finomakat ehettek, ihattak, és aki elhivatottságot érzett magában, végigmehetett a házban elhelyezett állomásokon, ahol a játékmesterek trükkös kérdéseire kellett válaszolniuk. Ennek a tematikus játéknak a végigjárásával szerettük volna megmutatni az új, tizenkét helyszínes állandó tárlatunkat. A helyes válaszokért egy egyforintos bankó járt, de ha valaki nem tudta a megoldást, egy bizonyos összeg kifizetése után megkapta a helyes megfejtést. A kapott összegből Szépe Ferenc emeritus kapitánytól meg lehetett váltani a kiváltságot, vagyis a redemptusi levelet.
Bízunk benne, hogy ezek a családbarát programok, illetve a ráncba szedett, téli álomból újjá ébredő múzeumunk ismét potenciális kirándulóhellyé teheti csodás városunkat – fogalmazta meg reménybeli elképzeléseit az igazgató.

V. B.


Fotó: Fantoly Márton és Veres Borbála
 

Kövessen minket a Facebookon is!