Helyi hírek 2021. augusztus 7. 12:00

Újra hallatja hangját a Barátság Énekkar

Újra hallatja hangját a Barátság Énekkar
A járványhelyzet feloldása után, több mint egy éves szünet után június 21-én lépett pódiumra az énekes közösség a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Nádasdy utcai otthonában, hogy megköszönjék a gondozóknak, ápolóknak, orvosoknak és valamennyi egészségügyi dolgozónak a pandémia idején végzett áldozatos munkáját. Akkor határozták el, hogy Félegyháza közönsége előtt is újra bemutatkoznak augusztus 16-án, hétfőn 17 órakor, a Móra Ferenc Művelődési Központ kamaratermében – tájékoztatta a Félegyházi Közlönyt Nagy Ferenc.



A karvezető elmondta: – „Ez a csend éve volt” címmel hirdetik meg az eseményt, hiszen már több mint egy éve nem volt lehetőség a nyilvános fellépésre. A műsor elején a címadó dalt éneklik, ezt követően az Európában is népszerű Kovács Márta énekel. Tóth Istvánné kabaréjelenetet ad elő, elhangzik Verdi Nabuccojából a rabszolgák kórusa, majd egy félegyházi dalcsokor.



Kabaréjelenettel áll a közönség elé Kovács Gáborné, verssel Iványi Zoltánné, a legvégén pedig a Csendül a nóta című dal szólal meg.  



Hogyan élték meg ezt a hosszú bezártságot?

– A huncutság az én életemben mindig jelen volt, beleértve a megoldások és a kiskapuk keresését is. Építettem odahaza egy zongoratermet (kemencével), és ott jöttünk össze, tartottunk próbákat, meg persze egy kicsit buliztunk is, miközben a kemencében megsült a hurka és a kolbász. A lényeg, hogy felkészültünk az augusztus 16-ai fellépésre, és szeretettel várunk minden félegyházit, elsősorban a nyugdíjasokat.



Regisztrálni Nagy Ferenc telefonszámán lehet: 06/30 735-84-93

s. r.

Kövessen minket a Facebookon is!