Helyi hírek 2021. július 11. 12:00

Félegyháza fejlesztési terveivel ismerkedett az államtitkár

Képgaléria
Félegyháza fejlesztési terveivel ismerkedett az államtitkár
Dr. Fónagy János parlamenti államtitkár és Lezsák Sándor országgyűlési képviselő járt július 10-én, szombaton Kiskunfélegyházán. A vendégeket Csányi József polgármester kalauzolta végig a Molnártelepi úton, a városközpontban és a zsidó temetőben tartott helyszíni bejárásokon, és ismertette meg velük a város fontos fejlesztési területeivel kapcsolatos terveket, megoldásra váró feladatokat.

A polgármester egyebek mellett arról is tájékoztatást adott, hogy a Molnártelepi út fejlesztése számos lakos és vállalkozás biztonságos közlekedésének záloga. Itt azonban a szükséges eredmény eléréséhez az út kiszélesítésén túl a kulturált és biztonságos csapadékvíz-elvezetés és kerékpáros-forgalom feltételeit is meg kell teremteni.

A városközponti parkoló fejlesztéssel kapcsolatban Csányi József kitért arra, hogy a posta, a piac, a zeneiskola és a rendőrség megnövekedett parkolási igényeire remélnek megoldást a beruházástól, amihez a város már hivatalosan megigényelte az állami tulajdonú területet, aminek gyors elbírálásában bíznak.

A használaton kívüli zsidó temető gyönyörű értékeinek a megóvása, helyreállítása ugyancsak sürgető feladat. Erről is saját szemükkel győződhettek meg a látogatók. Mindehhez a város konkrét fejlesztési elképzelésekkel rendelkezik, aminek a megvalósításához pályázati és állami támogatásokat remél.
  

Kövessen minket a Facebookon is!