Kunszállás 2021. július 17. 16:00

Sikeres pályázatok, fejlesztések Kunszálláson

Sikeres pályázatok, fejlesztések Kunszálláson
Több mint 15 millió forintos támogatást nyert a település a Magyar Falu Program keretében „Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása” elnevezésű pályázaton.

Fotók: Vincze József

Ennek köszönhetően a buszfordulóig tartó szakasz teljes aszfaltburkolat cseréjére, parkolósáv és esővíz-elvezető árkok kialakítására kerül sor. A kivitelezés várhatóan szeptemberben be is fejeződik
 számolt be Facebook-oldalán a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat.



Szintén a Magyar Falu Programnak köszönhetően 2.993.283 forintból a temető kerítését cserélik ki. A temető frontrészére, a jelenlegi drótkerítés helyére betonmodulokból és kovácsoltvas-jellegű elemekből álló kerítést és kapukat terveznek. A további három oldalán pedig a meglévő rossz állapotú drótkerítést cserélik, a tervek szerint Mindenszentek ünnepére.



Almási Roland Márk polgármesteri vállalásának egyik sarokpontja volt a játszótér modernizálása. A Magyar Falu Programban erre a célra is 5 millió forint támogatást nyert a település, amelyből komplex játszóelemet, egy játszó-kalandvárat építenek.



Az eszköz kiválasztásánál nagy szerepet játszott, hogy minél tartósabb, jó minőségű legyen, több korcsoport is használni tudja és természetesen minél változatosabb játéklehetőséget kínáljon a gyerekeknek. Ezzel párhuzamosan saját forrásból egy napvitorlával felszerelt nagyobb méretű homokozót és fészekhinta felállítását is tervezik a legkisebbek számára.
 

Kövessen minket a Facebookon is!