Helyi hírek 2021. július 21. 12:00

Több mint 4 milliárd forintot nyert 23 megyei település csapadékvíz-elvezetésre

Több mint 4 milliárd forintot nyert 23 megyei település csapadékvíz-elvezetésre
A klímaváltozás tagadhatatlanul itt van mindennapjainkban és jelenléte egyre többször idéz elő szélsőséges időjárási körülményeket. Emiatt gyakrabban hallunk arról, hogy a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű esőt nem tudják befogadni a csapadékvíz elvezető rendszerek, ezzel nagy károkat okozva a lakosságnak.
Hirdetés

Megyénk önkormányzatai nagy hangsúlyt fektetnek a csapadékvíz-elvezetési gondok megoldására, valamint a csatornahálózatok felújítására. Ezen elképzeléseik megvalósításához pedig most a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyertes pályázatai (TOP) nyújtanak segítséget.

Bács-Kiskun megye 23 települése összesen több mint 4 milliárd forintot nyert csapadékvíz-rendszereinek kiépítésére, felújítására. A támogatás hozzájárul ahhoz, hogy a további környezeti káresemények megelőzése érdekében tovább bővüljön, korszerűsödjön Bács-Kiskun megye településeinek csapadékvíz-elvezetési, csapadékvíz-gazdálkodási rendszere.

A csapadékvíz-elvezető hálózatok tervezésekor még nem voltak ilyen szélsőséges időjárási viszonyok, ezért azok megfeleltek a felgyülemlett esővíz elvezetésére. Ma már azonban a csapadék intenzitása jelentősen megnőtt, és felülírta a csatornarendszerek méretezési elveit. Ezért van szükség több településen a csapadékvíz-rendszerek korszerűsítésére, néhol pedig a bővítésére is.

A most elnyert több mint 4 milliárd forint támogatásnak köszönhetően megyénk 23 településén a munkálatokat követően remélhetőleg nem okoz többé problémát a hirtelen lezúduló eső.

Csapadékvízelvezetési célokra a következő települések nyertek:

Kecel, Kiskunmajsa, Kunbaja, Kelebia, Fülöpszállás, Jászszentlászló, Izsák, Kunszentmiklós, Szalkszentmárton, Zsana, Kunbaracs, Dunatetétlen, Lakitelek, Ordas, Géderlak, Öregcsertő, Vaskút, Dunapataj, Csátalja, Bátya, Gara, Tiszakécske, Szeremle.
  

Kövessen minket a Facebookon is!