Kitekintő 2021. július 18. 17:00

Értelmet nyer az ország legnevetségesebb körforgalma

Értelmet nyer az ország legnevetségesebb körforgalma
A sajószentpéteri körforgalommal talán még az is találkozott, aki Borsod közelében sem járt soha. Fényképe az elmúlt években két-háromhavonta bejárta az internetet. Akadt, aki körberöhögte, mások felbosszantották magukat rajta, de most végre betöltheti eredeti küldetését – írta szombaton Facebook-oldalán Schanda Tamás.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese közölte, az első ránézésre tényleg némiképp szokatlannak tűnő műszaki megoldás ugyanis a település elkerülőjének kiindulópontja lesz.

A kormány a tavalyi év végén nyújtott forrást három másik közúti beruházás mellett a Sajószentpéter-Berente elkerülő út megépítésére. A munkálatok már zajlanak, igazán látványos szakaszukba augusztusban érnek el. A több mint 10 kilométeren, új nyomvonalon megépülő szakasszal kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés Miskolc és Kazincbarcika között. A 2024 elejéig befejeződő beruházásban a Sajó folyó mentén árvízvédelmi funkciókat ellátó töltések korrekcióját is elvégzik – áll a posztban,
amit a 24.hu közölt.

Schanda Tamás azt is közölte, a fejlesztésnek köszönhetően csökken a belterületi szakaszok forgalma, az utazási idő. A településeken mérséklődnek a baleseti kockázatok, a tehergépjárművek okozta zaj- és egyéb környezeti terhelés. A térségből gyorsabban lehet majd eljutni a megyeszékhelyre, az M30-M3-M25 gyorsforgalmi utakra és a fővárosba is. Egy harmadik ággal végre rendes körforgalommá egészül ki a sajószentpéteri – zárta a bejegyzést.

  

Kövessen minket a Facebookon is!