Hirdetmények 2021. július 23. 12:00

Együttműködés a helyben foglalkoztatásért

Együttműködés a helyben foglalkoztatásért
Június 30-án befejeződött a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei – a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. – „Együttműködés a helyben foglalkoztatásért – Bács-Kiskun megyei foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködés” című, 1.637.080.050 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatású projektje.

A TOP-5.1.1-15 kódszámú, „Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések” című pályázati felhívás keretében megvalósult projekt elsődleges célja a megyében egyszerre jelen lévő munkanélküliség és munkaerőhiány anomáliájának leküzdése és a foglalkoztatási szint növelése volt.

Az elnyert támogatás lehetőséget kínált arra, hogy a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat vezetésével létrejövő és az egész megyére kiterjedő foglalkoztatási partnerség hozzájusson azon forrásokhoz, amelyek segítségével – kialakított stratégiája mentén – képzési és foglalkoztatási programjait megvalósíthatta.

Ennek során a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat nyújtotta a megyei szintű koordinációt, előkészítette, segítette a helyi foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési kezdeményezéseket, ösztönözte a helyi termékek tudatos fogyasztását és vásárlását.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal által bér és bérköltség-támogatások enyhítettek a munkaadók terhein, a vállalkozóvá válási támogatás pedig az önmegvalósítás kezdő lépéseihez nyújtott segítséget. A támogatással a munkaerő-piaci programba június 30-áig mindösszesen 1122 ügyfelet vontak be, a program hatására – akiknél a foglalkoztatás időtartama eléri a hathónapos időtartamot – összesen 770 fő helyezkedett el, továbbá az álláshoz jutók közül a programból való kilépést követő 180. napon 683 fő volt foglalkoztatásban.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület elsősorban a hátrányos helyzetű emberekhez kívánt a támogatás segítségével közelebb jutni. Célja a foglalkoztatásból kimaradt, inaktív személyek integrálása a munka világába volt. A munka- és álláskeresési tanácsadáson kívül a mentorok pszichológiai és szenvedélybetegeket segítő szolgáltatást is nyújtottak a célcsoportnak, ezzel segítve elő az egészségesebb és pozitívabb életszemlélet és jövőkép kialakulását.

A Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (BKMFÜ) a projekt keretében befektetés-ösztönzéshez és ágazati gazdaságfejlesztéshez kapcsolódó feladatokat vállalt. Létrehozta és működteti a befektetés-ösztönzési adatbázist, ami a befektetők számára nyújt információkat a megye területén lévő települések befektetői és üzleti környezetéről. A paktuminkubátor részprogram keretében önkormányzati, helyi gazdaságfejlesztési projektek előkészítését és menedzselését végezte el.

A projektről bővebb információt a
www.bacskiskunfoglalkoztatas.hu oldalon olvashatnak.

További információk a résztvevő partnerek honlapján érhetők el:


https://www.kormanyhivatal.hu/hu/bacs-kiskun

https://www.maltai.hu/

https://www.bacsinvest.hu/
    

Kövessen minket a Facebookon is!