• Kezdőlap
  • Hírek
  • Közélet
  • „Valaki pedomaci néven folyamatosan rám ír a chaten. Mit csináljak? Nem tudom leállítani…”
Közélet 2014. október 16. 14:30

„Valaki pedomaci néven folyamatosan rám ír a chaten. Mit csináljak? Nem tudom leállítani…”

Képgaléria
„Valaki pedomaci néven folyamatosan rám ír a chaten. Mit csináljak? Nem tudom leállítani…”
„Valaki pedomaci néven folyamatosan rám ír a chaten. Mit csináljak? Nem tudom leállítani…” - hangzott el egy 11 éves diák szájából a Natura Hungarica Alapítvány digitális világ veszélyei témában tartott foglalkozásán. Ilyen és ehhez hasonló történetek minden osztályban előfordulnak.

Az online és offline zaklatás, kamuface, az online kapcsolatok veszélyei és a cyberbullying problémakörét a tanulók, szakemberek irányításával, a dráma és élménypedagógia eszközeivel dolgozzák fel. A valós problémák játékos feldolgozásában a Móra Ferenc Gimnázium nyolc tehetséges diákja működik közre. A tréningnek köszönhetően a gyerekek felismerik ezeket a veszélyeket és a szituációs játékokon keresztül megtanulják, hogy kell azokra megfelelően reagálni.

Eddig a Constantinum Intézményben, Pálmonostorán és Tiszaalpáron 116 gyerek vett részt a tinédzsereknek szóló alkalmakon.  A tréningsorozat folytatódik.

A szülőknek szóló előadás november 17-én a Constantinum Intézményben kerül megrendezésre.

Te is sokat szörfözöl a neten? Tudod milyen veszélyek fenyegetnek?

„Az én cyber sztorim” című alkotói pályázattal a középiskolásokat szólítják meg. A szervezők december 1-ig várnak minden olyan alkotást, amelyben a fiatalok egy valódi vagy kitalált sztorit mutatnak be képregény, fotó, videó formájában, a zaklatás, kamuface, és online kapcsolatok veszélyeiről. Az alkotók hasznos számítógépes kiegészítőket nyerhetnek, sőt a legjobbak egy filmstúdióba is ellátogatnak. 

 www.natura-hungarica.hu

"Az én cyber sztorim" c. projekt a TANDEM Fejlesztési Alap támogatásának köszönhetően jött létre.
Az Ökumenikus Segélyszervezet TANDEM Fejlesztési Alap pályázati programja a VELUX Alapítványok támogatásával és a DanChurchAid közreműködésével valósul meg.

Kövessen minket a Facebookon is!