Helyi hírek 2021. július 25. 14:00

Újabb lemezbemutató a könyvtárban

Képgaléria
Újabb lemezbemutató a könyvtárban
A városi könyvtár Hattyúkerti Zenés Esték című sorozatának legutóbbi előadásán a Grace of Kairós zenekar lépett fel. A formáció tagjai: Susana G. de Quirós (ének, gitár), Nagy Gábor (basszusgitár) és ifj. Dulity Kálmán (dob) voltak. A banda nemrég jelentette meg első albumát, amelyből ízelítőt adtak a könyvtár udvarán. Az együttes alakulásáról és munkájáról így nyilatkoztak a zenészek lapunknak.

Nagy Gábor: – Friss zenekar vagyunk, az elmúlt év elején alakultunk. Nem sokkal utána jött ki az albumunk, a bemutató koncertünk néhány napja volt Budapesten. Szerencsére máris vannak meghívásaink fesztiválokra, fellépésekre. Nem tudjuk, hogy mit hoz a jövőben a vírushelyzet, de úgy gondoljuk, hogy a klubkoncerteket meg lehet célozni.

– Saját dalaitok hangzanak el. Kik a szerzők?

– A zenét Susana írja, ő is énekel, ötleteiből alakul ki minden, ő viszi a vezérfonalat, mi pedig hozzátesszük az ötleteinket.

– Milyen lehetőségei vannak egy ilyen triónak?

– Magyarországon a progresszív rock sokkal több lehetőséget ad, mint például Spanyolországban, ahonnan az énekesnőnk és a zeneszerzőnk is származik.

– Ha már itt tartunk, Susana, hogy érzed magad Magyarországon?

– Jól! Mert itt kaptam lehetőséget arra, hogy vágyaimat megvalósítsam.

– Szerinted milyenek vagyunk mi magyarok, félegyháziak?

– Én azt szeretem, hogy a magyarok komolyan veszik a munkát, a tanulást és a nevelést. Jó együtt lenni velük.

s. r.

Fotó: Fantoly Márton
   

Kövessen minket a Facebookon is!