Helyi hírek 2021. július 27. 12:00

Repülőmodellek a félegyházi légben

Képgaléria
Repülőmodellek a félegyházi légben
Családi hétvégét rendezett a Kiskunfélegyházi Modellező Sportegyesület a reptéren. A megjelentek a modellek látványos légi bemutatója mellett egy kutyabemutatót is megtekinthettek, a gyerekek pedig simogathatták is a kedvenc négylábúakat. Az esemény céljáról, fontosságáról Fazekas Péter klubelnök nyilatkozott a Félegyházi Közlönynek.

– Második alkalommal rendeztük meg a családi napot. Ennek két célja van: az egyik, hogy a klubéletet népszerűsítsük, a másik, hogy a modellezőtársakat összefogjuk. Rendezvényünkön nem csak félegyháziak vannak, Pestről, Győrből, Szegedről is érkeztek modellezők gépeikkel, amik a levegőbe is emelkednek.

Ha jól emlékszem a korábbi években kisebb modelleket röptettek itt. Most sok nagyméretűt lehet látni.

– Nem a méret a lényeg. A modellezők arra esküsznek, hogy minél nagyobb egy gép, annál jobban hasonlít a viselkedése egy igazi repülőgéphez. De a klubtagságban a 30-40 centis gépektől a nyolcméteres vitorlázóig minden megtalálható. Látványosabb egy nagy gép, ez kétségtelen. Rádió távirányítású minden modell, gazdájuk a földről pontosan és biztonságosan tudja irányítani.


– A fiatalok mennyire érdeklődnek a modellezés iránt?

– Tagságunk egyharmada fiatal. Problémát jelent a modellezőtársadalomnak, hogy nehéz a fiatalokat megnyerni ehhez a szép tevékenységhez. A videójátékok jobban lekötik figyelmüket, érdeklődésüket. Remélhetőleg ez változni fog. Kiskunfélegyháza városa mindenesetre sok segítséget nyújtott nekünk a rendezvény megszervezéséhez, és lehetőséget ad folyamatosan a reptér használatához is, amit köszönünk – zárta mondandóját a klubelnök.

s. r.
  
Fotó: Fantoly Márton
  

Kövessen minket a Facebookon is!