Helyi hírek 2021. július 31. 16:00

Mi szeretünk zenélni, együtt lenni

Képgaléria
Mi szeretünk zenélni, együtt lenni
Csütörtökön a Hattyúkerti zenés esték sorozat vendége volt a Holló-Sevi-Tanaka együttes, akik Meditatív hangutazás címmel tartottak koncertet a városi könyvtárban. A zenekar tagjai: Fehérholló Öskü (Kovács László), Sevecsek Béla és Fekete Tamás. Lapunknak Kovács László mutatta be az együttest.

– Három jó barát vagyunk, én Bugacon élek, társaim Kiskunfélegyházán. Ősi, népzenei alapokon nyugvó zenét játszunk, aminek a nagy része improvizáció, a pillanatnyi hangulat határozza meg mindig, hogy merre visz a szél bennünket. Ez a hobbink, ez az életünk. Csak saját számokat adunk elő, amiket közösen szerzünk. A szöveget általában én írom, a barátaim pedig zenélnek hozzá.

– Hogyan működik egy ilyen alkotói folyamat?

– A barátom előveszi a dorombot és elkezd valamit játszani. Én akkor becsukom a szemem és egyszer csak megjelenik hátul egy dallam, egy érzés, hangulat, és azt megpróbálom kiénekelni magamból. Utána a másik társam elővesz egy furulyát és a végén összeáll belőle valami.

– Miként alakulnak a fellépési lehetőségek?

– Nekünk ez inkább hobby. Hangszereket készítünk mindannyian – a saját hangszereinken játszunk. Én egy tanyán élek a párommal, ahol lovagoltatunk, a Kurultajon én szoktam a hagyományos szertartásokat szervezni. Ez csak egy része az életünknek, de nagyon szeretjük. A félegyházi közönséget különösen. Szerintem a közönség megérzi azt, hogy mi szeretünk zenélni, szeretünk együtt lenni.

s. r.

Fotó: Fantoly Márton
   

Kövessen minket a Facebookon is!