Helyi hírek 2021. augusztus 10. 08:00

Félegyháza legszebb konyhakertjei – Hevér-Szabó Imréné hobbikertje

Félegyháza legszebb konyhakertjei – Hevér-Szabó Imréné hobbikertje
Egy igazi tipikus hobbikerttel büszkélkedhet Hevér-Szabó Imréné. Félegyházán egykoron a Haleszban és Selymesben szinte minden zártkertben folytattak konyhakerti növénytermesztést a tulajdonosok, aztán a szokások megváltoztak, a földek pedig gyakran megüresedtek. Manyika nem ezt a tendenciát követte, szőlőlugassal felfuttatott kapuján keresztül gyönyörű konyhakertbe léphetünk.



Több mint húszféle zöldség, és valamivel több mint tízféle gyümölcs termesztéséről gondoskodik a legnagyobb munkabírással, türelemmel, szeretettel, és olyan különleges fajtákkal is büszkélkedhet, mint a füge és a naspolya. A burgonya megtermelésére idén új módszert próbált ki, kissé megemelt földágyásokban összeültetve, bokorszerűen növekszik a krumpli.



Manyika örömmel mesélte a helyszíni szemle alkalmával, hogy bár a kert gondozását teljesen egyedül végzi, de ismerősei körében már többen kezdtek el az ő példájára kertészkedni. Életerős, zöldellő zöldségeit és gyümölcseit nézve ez egyáltalán nem meglepő, minden mozdulatában és mondatában ott van a kert iránt érzett kötődés és szeretet.



























  

Kövessen minket a Facebookon is!