Helyi hírek 2021. augusztus 17. 09:00

A szervezők hagyományt szeretnének teremteni a Félegyházi Táncgálával

A szervezők hagyományt szeretnének teremteni a Félegyházi Táncgálával
Félegyházi Táncgála is színesíti a Félegyházi Napok rendezvénysorozatát augusztus 19-én, csütörtökön 18:30-tól. A szervezők szándéka a hagyományteremtés, szeretnék, ha évről-évre táncosokkal telne meg a város.

A szervezők, Keserű Benedek és Gombás Bende, bár mindketten táncosok, műfajilag nagyon távol állnak egymástól. Benedek a néptánc, Bende a hiphop szerelmese. Mindketten évek óta aktív, elismert táncosok és nagyon tisztelik egymás munkásságát. Talán ez a közös pont, ami évekkel ezelőtt barátságuk alapja lett. Ez a barátság pedig idén életre hívta a Félegyházi Táncgálát.

Először a Tánc Világnapjára, majd a Városalapítók Napjára szerették volna időzíteni az eseményt, de sajnos akkor a vírushelyzet felülírta ezt. Augusztus 19-én, 18.30-tól végre megvalósulhat az elképzelésük. Megkeresték a Félegyházán működő csoportokat, akik nagyon pozitívan fogadták a kezdeményezést.

A csütörtöki gálán végül 5 tánccsoport mutatkozik be:

• Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület

• Silver Step Tánc Stúdió

• Padkaporos Táncegyüttes

• Art Kingdom Félegyháza

• Borvirág Táncegyüttes

A táncgálát megnyitja dr. Ónodi Izalbella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke. Néptánchoz muzsikál a POR Zenekar. A műsort egy közös szám zárja, ami egyelőre meglepetés, de annyit elárultak, hogy ebben a néptánc és a hiphop talán egy kicsit közelebb kerül egymáshoz.

A szervezők elmondták, hogy számukra a tánc az összetartozást, az önmegvalósítást, a megnyilvánulást, kifejezést jelenti. Szeretnék, ha ezt minél többen megtapasztalnák és a műsor végén egy közös táncban részt vennének.
 

Kövessen minket a Facebookon is!