Helyi hírek 2021. augusztus 18. 15:00

Ismét bemutatkozott a Holló-körben a kerámia „nagy öregje”

Képgaléria
Ismét bemutatkozott a Holló-körben a kerámia „nagy öregje”
Papp Gáspár kerámiáiból nyílt tárlat a Holló-kör műterem-galériájában augusztus 17-én. A látogatókat Rátkai Zsuzsa alkotótárs köszöntötte. A megnyitó előtt egy meglepetéssel is szolgált a kiállító művész. A galéria előtti téren Pataki Rita egy fergeteges kutyabemutatót tartott. Az érdeklődők ezt követően mentek a kiállítóterembe, ahol a művész kiforrott stílusú, csak rá jellemző, szép alkotásaival találkoztak. A kiállítás augusztus 27-éig, naponta 10 és 18 óra között látogatható.

Papp Gáspár alkotásait nemrégiben a budapesti Duna Palotában megrendezett Amatőr Művészek Kiállításán is láthatta a közönség. A csaknem ötven művészi kézműves szakma – köztük fazekasok, keramikusok, faragók, bútorfestők, ruha-, öltözék- és viseletkészítők, ötvösök, ékszerkészítők, gyöngyfűzők, hímzők, szövők, csipkeverők, foltvarrók, nemezelők, csuhé-, vessző-, szalma- és gyékényfonók, tojásfestők, mézeskalácsosok, bőrművesek, tűzzománcosok, üvegművesek, ikonfestők, fegyver-, hangszer- és játékkészítők – pályamunkáinak válogatását néprajzkutatókból és iparművészekből álló zsűri végezte.

A mintegy 150 kiállító majdnem kétszáz alkotását tartalmazó anyag egyik része napjaink kézművességének színe-javát reprezentálja. A kiállítási anyag másik része a virág, mint motívum, szimbólum a művészetben témakör köré csoportosul: ötvösmunkákon, fafaragásokon, textil- és kerámiatárgyakon, viseleteken, csuhéélet­képeken és egyéb népművészeti, képző- és iparművészeti alkotásokon keresztül mutatja be a virág, mint jelkép használatát a művészetben.

Papp Gáspár egy úgynevezett raku technikával készült és egy engóbbal színezett vázát, illetve egy pipacsos kerámiaképet küldött az országos tárlatra. A szakmai zsűri döntése alapján mindhármat ki is állították a Duna Palotában, ahol augusztus 19-éig láthatóak az alkotások.
  
Fotó: Fantoly Márton
    

Kövessen minket a Facebookon is!