Helyi hírek 2021. augusztus 19. 13:00

Holló László köti össze Tiszadadát és Félegyházát

Képgaléria
Holló László köti össze Tiszadadát és Félegyházát
A Tiszadadai Holló László Általános Iskola diákjainak nyílt kiállítása augusztus 18-án a Petőfi-téren. A félegyházi születésű festőművész Tiszadadán töltötte nyarait, ott alkotott, ezért a település vezetése 20 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy iskolájuk névadójává választják. Azóta minden évben megrendezik a Névadó Hete címet viselő hat napig tartó eseménysort, amelynek legfontosabb eleme a művész tiszteletére meghirdetett nagykörzeti rajzverseny. Ennek a legszebb darabjait hozták most el Félegyházára.

A megnyitón Dorkó Sándorné igazgatóasszony elmondta, hogy az emlékhéten a Holló László Emlékházban, illetve a település közösségi házában képzőművészeti kiállításokkal idézik fel a jeles festő életének eseményeit. Ennek köszönhető, hogy az iskola növendékei jól ismerik a festő életútját, munkásságát.

Mizser Zsolt, Tiszadada polgármestere örömét fejezte ki, hogy a két település szoros kapcsolatot alakított ki az életmű gondozása során. – Örömmel érkeztem Félegyházára, sok olyan szépséget láttam, amit remélem, településünkön is megvalósíthatunk – tette hozzá.

Félegyháza városa megalapította a Holló László-díjat, amelyet eddig dr. Ujváry Zoltán prof. Emeritus, Molnár István félegyházi festőművész, dr. Feledy Balázs művészeti író és Rádi András félegyházi festőművésznek ítélt meg a kuratórium. Idén ezt a kitüntetést Csenki Tibor félegyházi alkotó és a Tiszadadai Holló László Általános Iskola kollektívája veheti át az ünnepi közgyűlésen.
  
Fotó: Fantoly Márton
    

Kövessen minket a Facebookon is!