Helyi hírek 2021. augusztus 24. 15:00

A húsz éve megszűnt laktanyára emlékeztek

Képgaléria
A húsz éve megszűnt laktanyára emlékeztek
Húsz esztendeje zárta be kapuit Kiskunfélegyházán a laktanya. A Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület a hadosztály épülete előtt állt Bem József-szobrot ma már a városközpontban az egykori tiszti klub előtti téren őrzi. A Félegyházi Napok rendezvénysorozat keretében a szobor mellett az egykori katonatársak, bajtársak, és civil alkalmazottak emlékére emeltek emléktáblát. Az avatáson Hideg István egyesületi elnök és Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Csányi József felidézte, hogy amikor bezárt a laktanya és az utolsó katona is elhagyta szolgálati helyét, akkor mindenkinek a szíve vérzett Kiskunfélegyházán.

– Együtt aggódtunk azon, hogy mi lesz a sorsa ennek a rengeteg épületnek, a nagy területnek. Szerencsére sikerült egy olyan funkciót találni a hasznosításra, ami a város jövőjét szolgálja. Arra az elhatározásra jutottunk, ha már a hazát nem szolgálhatja ez a hely, akkor szolgálja a város gazdasági érdekeit. Ezért egy ipari parkot létesítettünk a helyén. Egy idő után a félegyházi vállalkozók is meglátták ebben a lehetőséget. Ma már számos jól működő cég található itt.

Az emléktáblát Bozóki István helyi kőfaragó mester készítette.


Fotó: Fantoly Márton
    

Kövessen minket a Facebookon is!