Helyi hírek 2021. augusztus 22. 09:00

Elgondolkodtató képek a jó és a gonosz harcáról a múzeumban

Képgaléria
Elgondolkodtató képek a jó és a gonosz harcáról a múzeumban
Molnár János grafikus- és festőművésznek nyílt kiállítása a Kiskun Múzeumban, Sárkányölő Szent György címmel. A tárlatot Bereczky Zoltán ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Elmondta: A festőművész bár Budapesten született, minden idegszálával a gyökereihez, a jász öntudathoz, hagyományaikhoz, hitükhöz, történelmi sorsukhoz kötődik, de hűséges magyarnak vallja magát. A tárlat megnyitója mondandójában részletesen ismertette Szent György életét és küzdelmét a sárkánnyal.

Molnár János grafikus is szót kért a megnyitón. Elmondta, hogy neki nem jelentett komoly gondot a pandémia, mert ebben az időszakban tudta megalkotni a most kiállított alkotásait amelyek a Gonosz és a jó küzdelmét ábrázolják. Képein következetesen a magyar motívumkincset használta, és a magyar középkori festészet emlékanyaga is hatással volt rá. Hozzátette, hogy képei sugározzák azt az alapgondolatot, hogy az ember alapvetően jónak születik, az élete során azonban számos kihívással kell szembenéznie, ahol meg kell harcolni az ördögi fondorlatokkal, a sátáni cselszövéssel, magával a gonosszal, de ugyanúgy, mint az életben is, mindig a jónak győzelmével végződik.
   
Fotó: Fantoly Márton
     

Kövessen minket a Facebookon is!