Helyi hírek 2021. augusztus 21. 15:00

Gyerekzsivaj és zsongás a Hangárban

Képgaléria
Gyerekzsivaj és zsongás a Hangárban
Megtelt gyerekzsivajjal az Izsáki úti régi hangár udvara augusztus 20-án, a rendezvények miatt. A Kiskun Expo szervezői a kisgyermekes családok szórakozását is szívükön viselték a hosszú hétvégi programok összeállításánál, ezért a Mezgével és a Kiskunfélegyházi Civil Szervezetek Szövetségével karöltve izgalmas élményeket kínálnak a látogatóknak a Kiskun Expo ideje alatt.

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium jóvoltából felállított állatsimogatóban egyebek mellett szarvasmarha, különböző fajtájú sertések, lógó és álló fülű nyulak, kopasz és szőrös tengerimalacok, juhok, szárnyasok várják a kíváncsiskodókat. A kiállítósátrakban lehetőség van megkóstolni a tangazdaság feldolgozásából származó szörpöket, italokat, savanyúságokat, vagy akár vásárolhatunk is belőlük.

A Kiskunfélegyházi Civil Szervezetek Szövetsége szervezésében ingyenes gyerekprogramok csalogatják a vendégeket a hangár udvarába. A bátor kicsik lecsúszhatnak a nyolcméteres ugrálóváron, vagy az elkerített pályán biciklivel, vagy rollerrel teljesíthetik az akadályokat. A kézműves sátorban csillámtetoválásokat kérhetünk, de ehetünk vattacukrot, vagy pattogatott kukoricát is. A felnőttekre is gondolva, a szervezet ingyenes egészségügyi szűrésekkel várja a betérőket. Vérnyomás-, vércukor – és véroxigén méréssel ellenőrizhetjük szervezetünk állapotát, de elvihetjük magunkkal már meglévő eszközeinket is, amelyeknek helyes használatát a szakember megmutatja.

V. B.  
   

Kövessen minket a Facebookon is!