Helyi hírek 2021. augusztus 23. 09:00

Képcsarnok nyílt a legendás félegyházi edzőkről és testnevelőkről

Képgaléria
Képcsarnok nyílt a legendás félegyházi edzőkről és testnevelőkről
Tovább bővült a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban létrehozott képcsarnok, amelyben félegyházi olimpikonok mellett immár legendás félegyházi edzők és testnevelők is helyet kaptak. A képcsarnok átadását augusztus 22-én tartották.

A félegyházi legendás edzők és testnevelők képcsarnoka a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. és a Kiskun Múzeum együttműködésében a Kiskunfélegyháza Értéktárban összegyűjtött anyagból készült. Összesen 15 edző és testnevelő került be a képcsarnokban.

Név szerint: (Osza György (tornatanár), Zentay Zubek Mihály (vívómester), Dánffy Antal (kosárlabdaedző), Miskolczy István (edző), Tulit Péter (testnevelő), báró Kuchinka Vilmos (úszóedző), Soltész Dezső (testnevelő), Besze László (birkózóedző), Fülöp Imre (testnevelő). Mészáros Gyula (testnevelő), Paulicska Béla (birkózóedző), Tóth Ákos (úszóedző), Karsai Ferenc (asztalitenisz-edző), Stuhl József (testnevelő), Kerék Csaba (testnevelő).

Az eseményen a jelenleg is élő edzők és testnevelők mellett rokonok, barátok és sportszeretők jelentek meg, akiket Iványi Ferenc, a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. programiroda igazgatója köszöntött. A rendezvényt Balla László alpolgármester nyitotta meg, majd pedig Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója kapott szót, aki egyebek mellett a sportteljesítmények mögötti munkát hangsúlyozta mondandójában. Az eredményekhez, a teljesítményekhez az edzők és a testnevelők nagyban hozzájárultak, hiszen segítették a sportolókat jó eredményeket elérni, tanácsokkal látták el őket és egyengették pályájukat.

2019-ben a félegyházi sportértéktár kibővülésével 12 olimpikon és paralimpikon kapott helyet a képcsarnokban, illetve Zsivótzky Gyula olimpikon, most pedig az értéktárba a legendás edzők és testnevelők is belekerültek.

A rendezvény ezt követően a 15 edző és testnevelő életútjának bemutatásával, megismertetésével folytatódott. Érdekességek és kedves történetek is napvilágot láttak egy-egy szakemberről, betekintést nyerve akkori életükbe, életfelfogásukba.

A legfontosabb eredményük mindamellett az volt, hogy át tudták adni a sport szeretetét a gyermekek és a tanítványaik számára, még jobb eredményre sarkallva őket.

A képcsarnok bemutatását követően a félegyházi sportértéktár új tagjai elismerő okleveleket vehettek át.

G. Z.

Fotó: Fantoly Márton
     

Kövessen minket a Facebookon is!