Helyi hírek 2021. augusztus 27. 10:00

Természettudományos tábor a Móra gimnáziumban

Képgaléria
Természettudományos tábor a Móra gimnáziumban
Még el sem kezdődött a tanítás, de a Móra Ferenc Gimnázium Természettudományos Laboratóriuma máris megtelt gyerekzsivajjal. Az augusztus 20-át megelőző héten tartották a természetismeretet szerető, érdeklődő gyerekek számára a Tudós tábort. Szervezői Molnár Katalin és Rácz Nóra, a labor munkatársai voltak.

Bár idén – az ünnep miatt – csak 4 napos volt a tábor, mégis nagyon sok érdekes programon vehettek részt a gyerekek. Az ismeretek nagyobb részét tapasztalás útján szerezték. Ezt szem előtt tartva, sok-sok kísérletet végeztek önállóan a gyerekek. A tábor programjának összeállításakor a szervezők arra törekedtek, hogy a programok a természettudományok minden területét felöleljék. A kísérletezés során pedig az önálló ismeretszerzés és a kreativitás kerüljön előtérbe.

Idén is ellátogattak a Kiskun Múzeumba, ahol a természettudományos részleg ásványaival, kőzeteivel ismerkedtek a gyerekek. Az önálló kísérletezés jegyében két szabadulós játékkal is megismerkedhettek a táborozók. A Hová tűnt dr. Secret I. és ennek folytatása a Secret II. a labor munkatársainak önálló fejlesztésű játékai.

Minden alkalommal nagy sikert arat a Lego-robotok építése és programozása. Az idén a legügyesebbek megpróbálkoztak egy labirintusból is kivezetni a robotokat. A foglalkozásokat a gimnázium pedagógusa Kámán Tamás vezette. Természetesen nem maradhatott el a szokásos vetélkedő sem, ahol összemérhették tudásukat a gyerekek. A hagyományos táborzáró családi délután is a kísérletezés jegyében telt. A gyerekek a táborozás során megismert kedvenc kísérleteiket mutatták be szüleiknek, nagyszüleiknek, testvéreiknek. Ezek után pedig közösen szárazjéggel kísérleteztek a szülőkkel, amelyeket a családok is elvégezték – tájékoztatta lapunkat Molnár Katalin táborvezető.
     

Kövessen minket a Facebookon is!