Helyi hírek 2021. augusztus 28. 14:00

Budapest főpolgármestere tartott fórumot Félegyházán

Képgaléria
Budapest főpolgármestere tartott fórumot Félegyházán
Sajtónyilvános szimpatizánsi fórumot tartott augusztus 27-én Kiss-Szeniczey Kálmán (LMP) Kiskunfélegyházán Karácsony Gergellyel, az ellenzék zöld miniszterelnök-jelöltjével. – A Kiskunság és a Homokhátság szívében mi vagyunk a zöld garancia arra, hogy a kormányváltás után ez a régió is fenntartható fejlődési pályára álljon – fogalmazták meg a fórum kezdetén.

Budapest főpolgármestere a vidék lehetőségeinek megerősítését ígérte. – A kis- és közepes vállalkozások, a valódi családi gazdaságok számíthatnak támogatásra a multik és az oligarchák helyett. Az alsóbbrendű vidéki úthálózat fejlesztése fog prioritást élvezni az autópályákkal szemben. A szociális juttatások jelentős mértékű megemelése halaszthatatlan. Az egészségügyi dolgozók, szakápolók, asszisztensek munkajogi helyzetét és anyagi megbecsülését azonnal rendezni kell a kormányváltást követően. A hulladékgazdálkodás és az autópályák koncessziókba történő privatizálását semmissé nyilvánítjuk, csakúgy, mint az egyetemek magánalapítványokba való kiszervezését – fogalmazta meg a fórumon.

A kérdésre, hogy miniszterelnökként mi lenne az első három fontos intézkedése, amit meghozna, a következőt válaszolta Karácsony Gergely: – Az uniós pénzeket visszaadom az országnak, amiről a jelenlegi kormány lemondott, és rombolta Magyarország tekintélyét az Unióban. A második, szeretnék elindítani a gyerekek szegénységének felszámolását célzó programot. Ez a program a legkiszolgáltatottabb családok felemelését szolgálná. A harmadik, hogy az országot fel kell készíteni a klímaváltozásra, és az ehhez szükséges klímavédelmi akciót meg kell valósítani. Ez, ebben a régióban különösen fontos lesz.

s. r.

Fotó: Fantoly Márton
    

Kövessen minket a Facebookon is!