Helyi hírek 2021. augusztus 28. 08:00

11 kilométer út felújításához kezdődhet meg a tervezés

11 kilométer út felújításához kezdődhet meg a tervezés
Nyolc külterületi útszakasz és a Verseghy utca együttesen mintegy 11 kilométert érintő felújításának tervezési előkészítéséről döntött augusztusi ülésén a félegyházi képviselő-testület. A kész tervek birtokában a Vidékfejlesztési Program külterületi helyi közutak fejlesztésére szánt forrására pályázna a város.

Borítókép: Google
Kiskunfélegyháza, Verseghy utca


A döntés értelmében az alábbi szakaszok stabilizálására készül el rövidesen a tervezési munka és a megvalósíthatósági tanulmány: Aranyhegy, Határ út, 1-3 körzet közötti, az 5. számú főúttól a Kiskun Farm mögötti önkormányzati aszfaltozott útig (1,5 kilométer), a Kiskun Farm bekötőút és a Déli elkerülő út között (1,9 kilométer), a III. körzet, Félegyházi vízfolyással párhuzamos, lakosok által zúzott kővel javított, teljeskörűen belakott útszakaszon 0,4 kilométeren aszfaltozott burkolat készítése, Felsőgalambos 5-ös és 4-es dűlő (2-2 kilométer), továbbá az 5-ös dűlőtől a Felső (Iskola dűlő) aszfaltos útig (0,6 kilométer), az Iskola dűlő és az M5-ös autópálya felüljárója közötti (1,3 kilométer), Selymes, I. dűlő és az 5. sz főút és vasút közötti útszakasz (1,25 kilométer).

A talajvizsgálatot, megvalósíthatósági tanulmányt, építési engedélyezési tervdokumentációt, mindennemű szükséges irat és hatósági engedély beszerzését magában foglaló generáltervezői munka költsége meghaladja a 18,5 millió forintot.  Ennek birtokában a megvalósításra akár 300 millió forint támogatási összeg igényelhető, 95 százalék támogatási intenzitással mellett.
   

Kövessen minket a Facebookon is!