Helyi hírek 2021. augusztus 29. 15:30

Nagy érdeklődés kísérte a halászléfőző versenyt Félegyházán

Képgaléria
Nagy érdeklődés kísérte a halászléfőző versenyt Félegyházán
Második alkalommal rendezték meg a Kőfaragók-terén a halászléfőző versenyt Kiskunfélegyházán, augusztus 28-án.

A rendezvény kezdeményezője és házigazdája, Balla László alpolgármester megnyitójában elmondta, hogy idén sokkal több, 34 csapat nevezett a versenyre, ami idén jótékonysági céllal zajlott. A helyszínen az érdeklődők 500 forintért vásárolhattak egy adag halászlét, amelynek bevételét Farkas Zsoltnak, a közelmúltban balesetet szenvedett tűzoltónak, sportolónak ajánlottak fel támogatásként.

Nagy volt az érdeklődés a téren, a versenyzők szorgosan kezelték bográcsaikat, igyekezve azon, hogy az ő főztjüket minősítse a legjobbnak a zsűri. Az időjárás kegyes volt, csupán néhány csepp eső esett, így az eseményre látogatók élvezettel fogyaszthatták a finom halászleveket, miközben a színpadon számos produkció szórakoztatta őket. A jótékonysági célra 462 ezer forint gyűlt össze, emellett Csányi József polgármester is felajánlott Farkas Zsoltnak egy éves uszodabérletet, amely a felgyógyulását segítheti.

A halászléfőző verseny első helyezettje Buza Flórián, második Cseh Imre, harmadik Bajáki Mihály csapata lett. A főszervező elmondta, hogy a nagy érdeklődés miatt jövőre valószínű, hogy a tér mellett több utcára is ki kell terjeszteni a rendezvényt.
   

Kövessen minket a Facebookon is!