Helyi hírek 2021. augusztus 29. 19:00

Pályakarbantartás miatt módosul a vasúti menetrend

Pályakarbantartás miatt módosul a vasúti menetrend
Augusztus 30-ától október 8-áig, október 11-étől október 15-éig, és október 18-ától október 29-éig Vecsés – Monor állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 140-es Szeged – Cegléd – Budapest vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok – adta hírül a MÁV honlapján.

A 7039 sz. vonat Monorig, a 7049 sz. vonat Ceglédig közlekedik. A 700 sz. KÁRÁSZ InterCity vonat megáll Kőbánya alsó és Monor megállóhelyeken is.

A Budapest–Cegléd–Szolnok (100a) vasútvonal a főváros agglomerációjának legnagyobb forgalmú pályája: naponta több mint 210 személyszállító és 50 tehervonat közlekedik, évente pedig több mint 11 millióan veszik igénybe. Kapacitásának, menetrendszerűségének javítását és stabil fenntartását a vasúttársaság kiemelten kezeli. A vonal felújítása 2020-ban kezdődött. Az idei munkákat a MÁV 20 milliárd forintos kormányzati támogatással végzi. Ennek keretében tavasszal a Vecsés–Üllő szakasz felújítása valósult meg, a második ütemben pedig augusztus 30-tól október 30-ig Üllő és Monor között dolgoznak a pálya átépítésén. Az elővárosi és a távolsági vonatok menetrendje jelentősen módosul a ceglédi, a debreceni, a szegedi és a lajosmizsei vonalakon, ezért utazás előtt érdemes tájékozódni.

Minden érintett járatra rá lehet keresni a megújult 
Elvirában, továbbá az Android és iOS platformon is működő MÁV mobilalkalmazás menetrendi keresőjében is.

A vasútvonal részletes vágányzári menetrendje megtalálható az állomási pénztáraknál, ügyfélszolgálatoknál, illetve elérhető a MÁVDIREKT +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámán és a
www.mavcsoport.hu honlapon.
    








       

Kövessen minket a Facebookon is!