Program 2021. szeptember 8. 12:00

Könyvtársarok – Előadások minden korosztálynak

Könyvtársarok – Előadások minden korosztálynak
Szeptember második felében a Petőfi Sándor Városi Könyvtár kisgyermekes anyukáknak, középiskolás diákoknak és felnőtt olvasóinak, látogatóinak is kínál programokat.



Szeptember 16-án, csütörtökön 17 órakor a magyar szórakoztató irodalom egyik legnépszerűbb alakjára, a P. Howard álnéven is alkotó, Piszkos Fred és Fülig Jimmy figurákat megteremtő, a tavaly 115 éve született Rejtő Jenőre emlékezik dr. Luchmann Zsuzsanna Megtalált világok, avagy a népszerűség jelentései című előadásával.





Szeptember 21-én, kedden 10 órakor az anyatej világnapja alkalmából a könyvtár a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálattal és a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesületével közösen kibővített Betűbölcsit rendez. A baba-mama klub vendége lesz Palásti Gyöngyi gyógy- és sportmasszőr, KoroKan masszőr, csecsemő- és növekvő gyermekmasszázs oktató, valamint Vidács Tímea védőnő, aki a Kriston-módszer várandósság és szülés utáni lehetőségeiről beszél.





Délután 5 órára a középiskolás fiatalokat is várják, hiszen Juhász István nyugalmazott gimnáziumi tanár Babits Mihály: A magyar jellemről című esszétanulmányáról tart előadást. A humanista gondolkodó az 1939-ben megjelent alaposan, gondosan felépített írásában azon tépelődik, hogyan fogalmazható meg, egyáltalán megfogalmazható-e a magyarság lényege.
    

Kövessen minket a Facebookon is!