Helyi hírek 2021. szeptember 15. 08:00

Ingyenes buszjárat a zeneiskolába

Ingyenes buszjárat a zeneiskolába
Ingyenesen vehetik igénybe Kiskunfélegyháza diákjai azt az iskolabuszt, ami a zeneiskolába viszi el őket – mondta el lapunknak Kis-Fekete Vilmos, a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.


– Tekintve, hogy beköltözött a művészeti iskola a város szívébe, szeretnénk segíteni az általános iskolás gyermekek szüleinek a gyerekek biztonságos és szervezett utaztatásával. Ezért olyan buszjáratot indítunk, ami szerda kivételével minden hétköznap összeszedi a gyermekeket az iskolákból és behozza őket az intézménybe. Így nem kell egyedül átkelniük úttesteken, rossz időben a hangszerrel és iskolafelszereléssel közlekedni. Szerdánként jellemzően a nagyobb korosztály van beosztva az órákra, ők már önállóbbak, el tudnak egyedül is jönni.

Az igazgató elmondta azt is, hogy két időpontban indulnak a járatok az iskolák fő, vagy hátsó bejáratától, majd a művészeti iskola bejáratánál teszi le a busz a gyerekeket. A menetrendet úgy alakítottuk ki, hogy mindenki időben beérjen a szolfézs, illetve a hangszeres óráira. Gondoltak azokra is, akik a menetrend kötöttsége miatt kicsit előbb érnek a zeneiskolába, vagy a szülő későbbi időpontban tud értük jönni. Nekik rendelkezésükre áll a zeneiskola épületében kialakított könyvtárszoba, ahol felügyelet mellett tölthetik el ezt az időt, és a könyvtáros munkatársunk a házifeladat elkészítéséhez is segítséget nyújt. A buszt egy ingyenes, névre szóló bérlettel használhatják a diákok, amit a zeneiskolában lehet igényelni – tudtuk meg Kis-Fekete Vilmostól.

Platán utcai Általános Iskola: 13:30,   15.00.

Darvas Általános Iskola: 13:38,   15:08.

Batthyány Lajos Általános Iskola (Holló Béla u. kiskapu):13:46,   15:16.

Dózsa György Általános Iskola: 13:49,   15:21.

József Attila Általános Iskola: 13:54,   15:26.

V. B.
    

Kövessen minket a Facebookon is!