Helyi hírek 2021. szeptember 10. 15:00

Először nyílik Móra-udvar a Libafesztiválon

Először nyílik Móra-udvar a Libafesztiválon
Először nyílik Móra-udvar a Libafesztiválok történetében szeptember 11-én, szombaton. Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója az új program megszületéséről beszélt lapunknak.

A 2021-es Libafesztivál nem rutinból épül, sok új dologgal találkozhatnak a látogatók és érdeklődők – tudtuk meg az igazgatótól. Az ismert programelemek mellett – a főzőverseny, a néptánctalálkozó, és a kézműves vásár – idén egy teljesen újjal is készültek: megnyitja kapuit a Móra-udvar.

Az esemény előzménye, hogy a Móra Ferenc Művelődési központ 4 munkatársa is a Móra Ferenc Társaság vezetőségi tagja lett a közelmúltban. Az ötletadó Bakai Ildikó volt, a vezetőség pedig egyöntetűen támogatta a javaslatot. Hosszas ötletelés és egyeztetés után kidolgozták a Móra-udvar programját, ami a Móra Ferenc Társaság 2021-es programjaként, egy országosan látogatott fesztiválon kap helyet. Célkitűzésük: Móra Ferenc szellemi örökségét, hagyatékát közelebb vinni az emberekhez. Kovács-Csonka Szilvia elárulta, hogy nagyon sok segítséget kaptak a Móra Ferenc Közművelődési Egyesülettől, a Kiskun Múzeumtól, a Petőfi Sándor Városi Könyvtártól is, amit hálásan köszönnek.

A program helyszíne már kipróbált, a Korona utcából nyíló klubház udvarára várják az érdeklődőket szeptember 11-én, szombaton, 10 órától. Az igazgató bízik benne, hogy hagyományt teremtenek a Móra-udvarral.



A programok:

10:00 Hol lakik a ködmön tündére címmel múzeumpedagógiai foglalkozásra várják az érdeklődőket a Kiskun Múzeum munkatársai.

11:00 és 16:00 Móra Ferenc nyomában – városi séta

11:00 Ziránó színház Csicseri történet című bábelőadása

14:00 Barboncás Társulat: Tiszavirág című bábelőadás

15:30 Álomzug Társulás: Aranyszőrű bárány bábelőadás

17:00 Széljáró Balladás: dalok a „Mi Móránk” című albumról

19:00 Móra-kvíz: műveltségi vetélkedő zárja a napot Patyiné Gulyás Rékával

      
Z. A. 
     

Kövessen minket a Facebookon is!