Egészségügy 2021. szeptember 12. 12:00

Lelki egészséget támogató előadásokat szervez az Egészségfejlesztési Iroda

Lelki egészséget támogató előadásokat szervez az Egészségfejlesztési Iroda
Lelki egészségünket támogató előadásokra várja az érdeklődőket szeptemberben két alkalommal is az Egészségfejlesztési Iroda. Az Egészségközpont 4. emeletén kerül sor az első találkozóra szeptember 13-án, 17 órakor. Modok Ágnes tanácsadó szakpszichológustól a Hogyan őrizzük meg lelki stabilitásunkat? Különös tekintettel a Covid-19 járványra címmel hallhatnak megoldási lehetőségeket is akár a minket érintő problémákkal kapcsolatosan.

A pszichológus elmondta, hogy az elmúlt másfél év sok mindenben változtatta meg életünket. Sokakban bizonytalanságot, félelmet keltett ez az időszak, nehezen találják a helyüket a pandémia után. Van, aki azt érzi, hogy teljesen felborult az életritmusa, a megszokott életvitele. Hozzátette: ez az előadás azoknak szól, akik érzik magukon, hogy az elmúlt másfél évben feszültebbek lettek, nehezebben találják meg a helyüket és már nagyon nyomasztja őket, hogy folyamatosan igazodni kell az előírásokhoz. A sok intézkedés, amit a járványhelyet hozott magával negatívan érintette az emberek komfortérzetét, kontrollérzetét és ezt nem mindenki tudja egyformán feldolgozni.

– Normális, ha azt érezzük, hogy feszült vagyok, nehezen birkózom meg a helyzettel – mondta a pszichológus, majd hozzátette, hogy talán segít az előadás egy kis rálátást adni, hogy mitől érezhetjük magunkat jobban a bőrünkben. Önerőből sokat tehetünk a lelki egészségünkért.



A második előadás szeptember 27-én, hétfőn, 17 órakor lesz, a pszichológus vezette esemény címe: Vedd észre, hogy segíthess! A lelki traumák felismerésének segítése. 

– A téma nagyon fontos, hiszen többször szembesülünk életünk során nehézségekkel, tragédiákkal. Beszűkült gondolkodás jellemzi ilyenkor az egyént és képtelen túllépni a problémáin. A környezet szerepe nagyon fontos ilyenkor, hiszen egyrészt empátiával kezelve rávilágíthat arra, hogy valami nincsen rendben, másrészt támaszt nyújthat a nehézségekkel küzdő barátnak vagy családtagnak – ismertette Modok Ágnes.

Az előadások látogatása díjmenetes, kérik, hogy részvételi szándékukat jelezzék az EFI telefonszámán: 76/784-832.

Z. A.
   

Kövessen minket a Facebookon is!