Helyi hírek 2021. szeptember 14. 09:00

Az alapítókkal ünnepelt a 60 éves Holló-kör

Képgaléria
Az alapítókkal ünnepelt a 60 éves Holló-kör
Hatvanadik évfordulóját ünnepelte a Kiskunfélegyházi Holló László Képzőművész Kör egy kiállítással. A jeles jubileumon az alapító tagok – Bajzák Lajosné, Csenki Tibor, Kürti Lászlóné, Mindszenti Lászlóné, Papp István és Rádi András – kiállítását láthatták az érdeklődők. A tárlatot Eszik Alajos festő, grafikus nyitotta meg, közreműködtek a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és diákjai. A kiállítás szeptember 17-éig naponta 10 és 18 óra között látogatható.

– Hatvan év hűségben, elszántságban, ez jellemzi ezt a közösséget, amely ma is összetartó. Egy gyémántlakodalom családi ünnep, és én is ehhez a családhoz tartozom. 1961-ben rajzott ki egy csapat Móczár Károly keze közül Bodor Miklós vezetésével, és létre jött a Holló-kör. Nem véletlen ez, hiszen Félegyháza képzőművészeti hagyományai jelentősek. Olyan elődök alapozták meg, mint Holló László, Morell Mihály, és a kör egykori vezetője, Terescsényi Endre – mondta megnyitójában Eszik Alajos.

Rosta Ferenc alpolgármester így fogalmazott: – Félegyháza miliőjében kell lenni valamiféle megtermékenyítő energiának, hogy annyi jó képességű tehetséget, kiváló művészi vénával megáldott alkotót adott környezetének, városának, az országnak.


A megnyitó végén Csányi József polgármester jelentette be, hogy a Holló László Képzőművész Kör immáron bekerült a helyi értéktárba, és az ezt igazoló oklevelet átadta a kör vezetőjének.

s. r. 

Fotó: Fantoly Márton
    

Kövessen minket a Facebookon is!