Helyi hírek 2021. szeptember 23. 08:00

Ez a klub már egy hatalmas család

Ez a klub már egy hatalmas család
Farkas Lászlóné Ilona nyugdíjas, az Őszidő Nyugdíjas Klub vezetője a klub tagságával kialakított jó kapcsolata, az egyesületnek nyújtott segítsége, az idősek érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként augusztus 19-én vehette át a „Kiskunfélegyháza Város Idősügyi Tevékenységéért” kitüntető díjat. A jókedélyű nyugalmazott hölggyel az elismerésről és a mögötte lévő lelkes közösségi szerepvállalásáról beszélgettünk.



Icunak – ahogy mindenki szólítja – mindig különleges kapcsolata volt az idősekkel. Nagynénje révén régóta aktív részese a fülöpjakabi Őszidő Nyugdíjas Klub életének, 2014 óta pedig felmenője nyomdokaiba lépve, átvette annak vezetését. Azóta is lankadatlan örömmel látja el feladatát: kéthetente összejöveteleket szervez, szívén viseli a klubtagok életét, és ha kell, még új nótákat is megtanul a kedvükért. A környező települések egyleteivel közösen klubdélutánokat szervez, ahol egész délután énekelnek, táncolnak, beszélgetnek, és olykor, még a házipálinka is előkerül a szekrény rejtekéből.



Mint mondja, ez a társaság már nem csak egy klub, hanem egy hatalmas család. A rendszeresen járó tagok létszáma több mint harminc fő, korukat tekintve hatvan és a nyolcvanhét év közöttiek. Elmesélt történetei rávilágítanak a cselekvő szeretet, a kedves szó és a figyelem múlhatatlan értékére. Bármennyire kevés pénzből gazdálkodnak is ezek a kisnyugdíjasok – meséli Icu -, mindig megtalálják a módját, hogy egy-egy aprósággal, gesztussal, egy tálca finom süteménnyel… örömöt szerezzenek egymásnak. Ő maga is külön figyelmet fordít arra, hogy a jeles ünnepeket valami kedves kis ajándékkal, koccintással, vagy virággal megünnepeljék. Karácsonyra például mindenki zsebnaptárt kap, ami hamar megtelik a közös kirándulások, ünneplések, fellépések időpontjával.

V. B.
    

Kövessen minket a Facebookon is!