Helyi hírek 2021. szeptember 21. 08:00

Menjünk a szabadba!

Menjünk a szabadba!
Több mint 23 ezer négyzetméteren újultak meg és kaptak új funkciót közösségi terek Kiskunfélegyházán az elmúlt időszakban. A Petőfi-lakótelepen és a Kossuthvárosban történt fejlesztések elsődleges célja az volt, hogy az érintett városrészek lakói számára helyet és lehetőséget teremtsen a találkozásra, együttlétre, sportolásra.

A Petőfi-lakótelepen a korábbi játszótér megújult és új elemekkel bővült. A meglévő sétaútvonalak mellett egy körsétányt is kialakítottak, ami mentén új utcabútorokat: padokat, asztalokat helyeztek ki.



A szabadidős sportokhoz többek között egy korszerű öntött gumiburkolatú multifunkcionális sportpálya kínál terepet, vannak kerékpártárolók, szemétgyűjtők, ivókutak, és kiépült a korszerű napelemes közvilágítás.



A megújult zöldfelület közepén egy rét kapott helyet, ami kiválóan alkalmas pihenésre, feltöltődésre, vagy akár kisebb közösségi rendezvények megtartására is.




Az úgynevezett CLLD forrásból megvalósult másik közösségi tér a Kossuthvárosban kínál kimeríthetetlen lehetőséget kicsik és nagyok számára a szabadidő hasznos eltöltésére. A régi, úgynevezett hajós játszótér újraértelmezésével városrészi rendezvényeknek is otthont adó multifunkciós pavilonnal és nézőtérrel bővült a park.



A szabadtéri futás szerelmeseit mulcsos futóút várja, a játszótér pedig új elemekkel gazdagított. A legkisebbek lábbal hajtható motorjaikat koptathatják az e célra épült pályán, míg a nagyobbak a focipályán múlathatják az időt.



Itt is felfrissült a zöldfelület, a családi délutánok tartalmas eltöltését pedig piknikasztalok, padok, szabadtéri grillezési lehetőség, ivókút, napelemes közvilágítás, utcabútorok, kerékpártárolók és szemétgyűjtők is szolgálják.



A két fejlesztés bekerülési költsége meghaladta a 276 millió forintot. Ehhez a mintegy 160 millió forintos európai uniós támogatás feletti részt Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata egészítette ki, saját forrásból.


Fotó: Fantoly Márton
      

Kövessen minket a Facebookon is!