Helyi hírek 2021. szeptember 17. 15:00

Évösszegző közgyűlést tartottak a nyugdíjasok

Képgaléria
Évösszegző közgyűlést tartottak a nyugdíjasok
A Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete a járványhelyzet miatt későbbi időpontban, szeptember 13-án, a Szakmaközi Művelődési Ház klubtermében tartotta meg közgyűlését. Az összejövetelen minden megjelent tag tíz személyt képviselt a nyugdíjas klubjából. Az összejövetelen elhangzottak a 2020. évi beszámolók az egyesület tevékenységéről, valamint a 2021. évi munkaprogram és rendezvényterv, illetve elfogadták a 2021. évi költségvetési tervet is.

Juhász István, az egyesület elnöke megnyitójában megfogalmazta: – Próbáljuk meg azt az időszakot elfelejteni, ami bizonytalanságban telt el. Egymás közötti félelem, betegség, magány és a családi közösségek veszélyeztetettsége jellemezte az elmúlt évi munkánkat. Igaz, elindítottuk az elmúlt évet, ami márciusig tartott és a nőnapot is meg tudtuk még tartani, de sajnos ez volt az utolsó rendezvényünk. A fennmaradásért való küzdelem jellemezte az elmúlt évünket. Ahogy lehetett, a klubvezetőkkel tartottuk a kapcsolatot, de ez kevés volt ahhoz, hogy a 450 fős tagságot összetartsunk úgy, ahogy szerettük volna.
A közhasznú egyesületi címet meg tudtuk tartani szerencsére, köszönhetjük ezt többek között az önkormányzatunknak, valamint azoknak a támogatóknak, akik nélkül nem tudtuk volna elérni a közhasznúsághoz szükséges vagyoni keretösszeget.

Balla László alpolgármester elmondta, hogy a járványhelyzet miatt sajnos önkormányzatnak is csökkenteni kellett a költségeken. A korábbi költségvetésbe ugyan beiktatták a keretösszeget, amelyet a civil szervezetek kaptak volna, de ezt megvonták. Így a nyugdíjas egyesület is csak 300 ezer forintot kapott az igényelt 700 ezer helyett. Azonban reményét fejezte ki, hogy a jövőben sikerül pótolni az elmaradást. Addig is ígéretet tett arra, hogy ha rendkívüli helyzet adódna elő az egyesület életében, akkor anyagi erejéhez mérten segítséget nyújt az önkormányzat.
    

Kövessen minket a Facebookon is!