Helyi hírek 2021. szeptember 20. 17:00

Hagyd otthon az autót egy napra!

Képgaléria
Hagyd otthon az autót egy napra!
Igazi őszi időjárás közepette rendezték meg idén az Autómentes napot Félegyházán. Szeptember 20-án, hétfőn a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok parkolójában és épületében zajlottak a programok, az Európai Mobilitási Hét programelemeként.

A szervezők a város iskolásait várták az ismeretterjesztő, sport és szórakoztató programokra, amelyekkel a biztonságos közlekedésre szerették volna ráirányítani a figyelmet. A részletekről Bajzák Andrea, az önkormányzat ifjúsági referense elmondta: az ide Európai Mobilitási Hét mottója, hogy “Maradj egészségesen, közlekedj fenntarthatóan!”

– Kiskunfélegyháza Város Önkormányazata is minden évben csatlakozik az Európai Mobilitási Hét programjaihoz a helyi Autómentes nappal. Sajnos most az időjárás nem volt kegyes hozzánk, de szerencsére a félegyházi gyerekek nem ijedtek meg egy kis esőtől, nagyon élvezték a programjainkat. Az összes betervezett elemből csak a lovaskocsikázás maradt el. Az eseményt az Extrém Bike Show nyitotta kerékpáros trükkökel, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság óriás kirakóval, részegséget imitáló szemüveggel, KRESZ teszttel várta a középiskolásokat az aulában. A
Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz KRESZ feladatokkal, színezőkkel, ingyenes kerékpárszervizzel állt a látogatók rendelkezésére. A Süveges Autósiskola ugyancsak KRESZ teszttel, emellett motorszimulátorral és Tesla tesztvezetéssel készült, a gyerekek legnagyobb örömére. A HumanumSalma Humanitárius Alapítvány jóvoltából vicces versenyek, vetélkedők szórakoztatták a különböző korosztályokat, míg a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár a legkisebbeket szólította meg kézműves foglalkozásaival. Bekapcsolódott a tematikus napba a MÁV Zrt. kiskunfélegyházi állomásfőnöksége is. Itt a forgalmi iroda és a központi forgalomirányítási iroda kapuit is szélesre tárták az érdeklődők előtt. A Kalandozó Parknak köszönhetően lehetett gokartozni, páros gokartozni, az ügyesebbek pedig a rendhagyótól eltérő, érdekes műszaki megoldású kerékpárokon is kipróbálhatták magukat – mondta el az ifjúsági referens.

V. B.


Fotó: Fantoly Márton
     

Kövessen minket a Facebookon is!