Helyi hírek 2021. szeptember 25. 14:00

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a Kutatók Éjszakája

Képgaléria
Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a Kutatók Éjszakája
A szeptember 24-én, péntek délutáni program során részt vehettek az érdeklődők szárazjeges kísérleteken, őrző-védő kutyák bemutatóján, megismerhették a gimnazisták díjnyertes projektjeit, betekinthettek a fizikaszertárba, előadást hallgathattak régészeti feltárásokról, sőt sötétedés után a gimnázium udvarán látványos kísérleteknek lehettek szemtanúi. Volt logikai szoba és egészségfejlesztés témában is válaszokat kaphattak kérdéseikre.

A Kutatók Éjszakája eseményre több korosztály is kíváncsi volt, a kisiskolásoktól a nyugdíjasokig mindenki érdeklődve szemlélte a nem mindennapi kísérleteket. Az este egyik leglátogatottabb foglalkozása a szárazjéggel történt, amely során játékos és látványos formában ismerkedtek az érdeklődők a különleges anyag tulajdonságaival, gyarapították a tudásukat izgalmas folyamatok révén. Az érdekes kísérletekbe a szülők és nagyszülők is bekapcsolódtak.

Sötétedés után az udvaron folytatódott a program, A csodálatos természet című fotópályázat legjobbjait hirdette ki dr. Kása Zsuzsanna igazgató.

A díjnyertes képek: Tavasz (Nagy Hédi), Az erdő mélyén (Cseri Kristóf), A gomba kalapja (Kovács Bence), Fűben (Faragó Szabolcs), Egy pillanat az Őrségben (Gera Bernadett), Szürkében a fény (Tercsi Renáta).

Az átadó után látványos kísérletek következtek az udvaron, ahol többek között lőgyapotot, lőport láthattak reakcióban, valamint megismerhették az ugató kutya nevű kísérletet is, amely során nemcsak a fény-, hanem a hanghatások is fontos szerepet kaptak. A résztvevők hatalmas tapssal fejezték ki tetszésüket a pedagógusoknak.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
   

Kövessen minket a Facebookon is!